Новини

Допомога родині Тіщинських з Летави на Чемеровеччині

«8-річна Ярослава та 11-річна Мирослава Тіщинські приїхали на Хмельниччину з села Чкалове на Дніпропетровщині на початку травня 2022 року. Онучки поселилися у дідуся Анатолія Михайловича та бабусі Марії Володимирівни у селі Летава Чемеровецької громади Хмельницької області.

Сьогодні дівчата мають статус ВПО. Їхні батьки залишилися на сході країни – доглядають бабусю-інваліда. Сестрички мають ще трьох братів – старший Назар – нацгвардієць, у лаві захисників у Херсоні.

Ярослава і Мирослава відвідують сільську школу, найбільше їм до вподоби математика. Дівчатка – активні, говіркі, та поки друзів у Летаві не мають. Ярослава уже прочитала декілька частин «Гаррі Поттера». Увесь вільний від освіти час діти намагаються допомогти бабусі і дідусеві з господарством. Їх наставником став дідусь, котрий розповідає, як правильно доглядати за живністю. А бабуся ділиться сімейним рецептом борщу. Його з-поміж інших страв дівчата полюбляють найбільше.

Вони сумують за рідною домівкою, батьками та іграшками, які на Дніпропетровщині. Клята війна вкрала у них, як у мільйонів інших дітей, безтурботне дитинство. І повертатися назад – поки що небезпечно. Ми усіляко підтримуємо кожного, хто знайшов прихисток на Хмельниччині. Громадські приймальні працюють у звичному режимі. Сім’я Тіщинських у допомогу отримала побутову хімію, пледи, засоби особистої гігієни – все те, чого на даний час потребували», – зауважила депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт