Новини

Гуківська громада: тимчасове житло для переселенців

«Гуківська громада розташована на півдні Хмельницької області. Близько семи років тому кілька населених пунктів занурились у реформу децентралізації і взяли на себе відповідальність розвиватись самостійно. Дружність, наполегливість і завзяття таки дали свій результат: комфортні умови навчання дітей, нові робочі місця і проекти розвитку.

Повномасштабне вторгнення ще більше згуртувало громаду. Вони збирали кошти на передову, пекли смаколики і приймали людей, які приїхали на Хмельниччину за порятунком. Аби забезпечити переселенців тимчасовим житлом, минулого року вирішили відремонтувати Жабинецьку школу. У недіючому навчальному закладі привели до ладу 5 класів. За зверненням разом з командою «За конкретні справи» також долучилися до відбудови: нова проводка, система опалення, сучасні санвузли.

Від початку війни в оновленій школі проживало 40 осіб. Частина із них залишились у громаді та влаштувалися на роботу у місцевому агроформуванні. Вірю, що після нашої Перемоги на Гуківську громаду чекає ще більший розквіт», - підкреслила Уляна Ткаченко, депутатка Хмельницької обласної ради.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт