Новини

Розпочалася робота податкового комітету в новому році

10 січня в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому взяв участь народний депутат – член Комітету Олександр Володимирович Герега.

Першими питаннями Комітет розглянув і рекомендував прийняти за основу два важливих законопроєкти № 8298 i № 8299 щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану, одним із авторів яких є Олександр Володимирович.

Законопроєкти передбачають внесення змін до Податкового та Митного кодексів, а саме:

  • звільнення на період воєнного стану від оподаткування ввізним митом та ПДВ обладнання та комплектуючих, що ввозяться для власного виробництва;
  • звільнення від ПДВ і ввізного мита обладнання для закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти;
  • пільги на ренту для залізної руди та воду на період воєнного стану;
  • продовження строків служби зареєстрованих РРО, у яких такий строк закінчився у період дії воєнного стану, до припинення такого стану;
  • пільги по єдиному податку для платників 4 групи.

Далі депутати прийняли за основу проєкти Законів про забезпечення електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах (реєстр. № 8286 від 15.12.2022 р.), про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах (реєстр. № 8287 від 15.12.2022 р.), про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо запровадження електронної акцизної марки та системи Е-акциз контролю за обігом тютюнових виробів (реєстр. № 8237 від 28.11.2022 р.).

Комітет одноголосно підтримав за основу проєкти Законів про внесення змін до Митного кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг (реєстр. № 6086 від 23.09.2021 р.) (Євроінтеграційний), про внесення змін до Розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України (реєстр. № 8274 від 09.12.2022 р.).

Пунктом 7 порядку денного депутати розглянули і прийняли за основу законопроєкт про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (реєстр. № 8300 від 22.12.2022 р.).

Також Комітет повернувся до перегляду рішення щодо проєкту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг) (реєстр. № 4366 від 12.11.2020 р.), та проголосував його у другому читанні та в цілому: 20 – За ,1 – утримався.

Останнім питання порядку денного депутати затвердили пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики до проекту порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання і план роботи Комітету на період роботи дев'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт