Новини

Члени податкового комітету підтримали низку законопроєктів

«Сьогодні на засіданні податкового комітету підтримали звільнення від оподаткування строком до травня 2023 ввезення в Україну генераторів та запчастин для їх виробництва в Україні (№ 8196 та № 8197).

До другого читання дію пільг розширено і на фізичних осіб. Норма також поширюється на «Starlink» та інше обладнання, що сприятиме відновленню енергетичної інфраструктури.

Також вирішили рекомендувати Верховній Раді України підтримати у першому читанні законопроєкт № 6085, який спрощує порядок отримання електронних довірчих послуг в Україні та запроваджує європейську модель їх надання.

З одного боку, ми прагнемо імплементувати в Україні високі європейські стандарти та стати частиною єдиної європейської родини, з іншого – не втратити власні напрацювання.

Наразі в Україні реалізується експериментальний проєкт з використання е-підписів і печаток, які можна застосовувати за допомогою звичайної флешки чи CD-диска, а не виключно за наявності спеціального захищеного носія особистого ключа або токена. Законопроєкт закріплює можливість їх використання на законодавчому рівні», – підкреслив народний депутат України, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт