Новини

Законодавче регулювання волонтерської діяльності

«За час широкомасштабного вторгнення Україна побудувала не лише одну з найпотужніших армій світу, але й одне з найбільших волонтерських ком'юніті. Сьогодні ці дві одиниці — нероздільні. Полегшуючи умови діяльності волонтерам, ми напряму збільшуємо та пришвидшуємо обсяги благодійної допомоги ЗСУ для ефективної відсічі агресора. 

Відтак, сьогодні, 14 листопада, на засіданні профільного комітету підтримали за основу та в цілому законопроєкт №7492 про внесення змін до пункту 165.1.54 статті 165 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами.  

Він надає волонтерам можливість без сплати податків витрачати зібрані кошти на допомогу вимушеним переселенцям з нових гарячих точок 2022 року (Херсонська, Запорізька, Харківська область тощо), учасникам бойових дій по всій Україні, працівникам цивільного захисту та членам їхніх родин.

Також волонтери зможуть претендувати на пільги за період до внесення в Реєстр волонтерів.

Працюємо пліч-о-пліч зі спільнотою українських волонтерів та наближаємо Перемогу разом!» — наголосив народний депутат України, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт