Новини

9 листопада – День української писемності та мови

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день усі українці пишуть Радіодиктант національної єдності, а в школах, окрім цього, проводять тематичні уроки з української мови та літератури.

«Мова українська, солов'їна сьогодні по-особливому звучить... А діти – як наше продовження, молода генерація – уособлення вільної України. Кожен з них сьогодні пишається, що він – українець!».

Депутат обласної ради Уляна Ткаченко приєдналася до написання всеукраїнського радіодиктанту разом з учнями Дунаєвецького ліцею №1.

«Могутня сила та чиста енергія – наша українська мова! Це бренд та стиль, це гармонія та стимул. Вона тендітна і кремезна, мелодійна і жагуча! Українська мова – ореол для своїх та зброя для ворогів!

Рідна, чекаємо на твоє переможне слово!!! Вітаю всіх зі святом!» – привітала Світлана Павлишина з Днем української писемності та мови.

Як відомо, цьогоріч Радіодиктант транслюватимуть 9 листопада об 11:00. Текст написала українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Доєднатися до диктанту можна буде на таких платформах:

  • Українське радіо або Радіо Культура
  • Телеканал Суспільне Культура
  • Діджитал-платформи Суспільного: facebook, ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини
  • У додатку "Дія"

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт