Новини

Війна руйнує, а ми зводимо з уламків нові стіни

«Війна руйнує, а ми зводимо з уламків нові стіни. Ворог гасить світло, а ми запалюємо проміні. Це в прямому і в переносному значенні про всіх українців! Але, коли дивують стартапами діти та молодь, проявляючи безпрецедентні здібності та винахідливість, надії дорослих живляться ними.

4 листопада з робочим візитом побувала в Шепетівському професійному ліцеї. Щиро дякую за запрошення керівниці, авторитетній професіоналці освітянської ниви та чудовій людині Аллі Чернушич.

З порядку денного виокремлю найяскравіші моменти, які вразили. Вони неодмінно мають привернути увагу громадськості та підсилити бажання долучатися, приймати участь в ініціативах навчального закладу та допомагати їм.

Маю двоякі відчуття від зустрічі, адже боляче від того, що багато викликів стоїть перед профліцеєм. Проте, колектив викладачів та учнів багато працюють, щоб гідно впоратися з ними. Молодь та її наставники дбають паралельно з навчанням і про тимчасово переміщених осіб, створюють умови для їх проживання.

Тож це захоплює та спонукає до дій інших. Вони не стоять на місці непорушною горою, а динамічно рухаються, вдосконалюючись, і отримують позитивний результат. Наче перешкоди їх «заводять», і тоді з'являється не один, а кілька шляхів розвитку, де перепони перетворюються на можливості. Там пульсує життя. Повністю згодна із гаслом, що ознаменувало задум юних майстрів закладу – енергія перемоги. Це проєкт з виготовлення ліхтариків, павербанків, які ліцеїсти роблять з вживаних електронних цигарок, впевнено заявляючи, що не дадуть темряві панувати на українській землі.

Загалом Шепетівський професійний ліцей та його колектив – багатогранні в своїх ідеях, вони надають послуги, організовують різнопрофільні курси, а ще планують на базі закладу створити приміщення для перукарів та викладати теорію перукарської справи.

Шепетівка може пишатися таким потенціалом майбутніх спеціалістів! Активні та спраглі до знань ліцеїсти, круті та компетентні викладачі зачаровують наснагою до праці, надихають концентрованою, жвавою енергетикою та променистим позитивом. 

Нехай і в тьмяному світлі, але все ж явно блищать золоті промені перемоги українців! Рашистам не здолати наш фокус до свободи та демократії! Все буде Україна!» – наголосила депутат Хмельницької обласної ради Світлана Павлишина.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт