Новини

Учні військового ліцею через війну залишились без приміщення

Понад два десятиліття у Кам’янці-Подільському функціонує ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. В межах Хмельницької області це єдиний навчальний заклад такого типу. За роки його існування 3,5 тис. юнаків отримали документи про загальну середню освіту. Частина із них одягнула курсантські погони.

Із початком повномасштабного вторгнення увесь педагогічний склад і 420 учнів залишилися без навчального приміщення, раніше вони базувалися у місцевій військовій частині. Нині ж ліцеїсти навчаються у дистанційному форматі.

На думку батьків, для майбутніх військових така форма навчання - неприпустима. Відтак, допомоги шукають у обласних депутатів.

«Дійсно проблема є дуже серйозною і, розуміючи надважливість учбового закладу: 3,5 тисячі ваших випускників, 2,5 тисячі, які боронять нашу країну, – ми не можемо стояти осторонь і залишити це питання без відгуку. Вже сьогодні збиралась комісія для того, щоб реагувати саме на ті питання, які є саме по реконструкціям, ремонтам і передачі нового приміщення у власність обласної державної адміністрації», – зауважила депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Уляна Ткаченко.

Сюжет: Перший Подільський

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт