Новини

Рада закликала ЄС припинити видачу віз громадянам рф

«Народ України давно обрав курс на європейське майбутнє, а зараз відстоює право на свій вибір, захищаючи від військової агресії не тільки власну країну, але й західні цінності свободи та демократії.

В цих умовах Верховна Рада України має робити все від себе залежне задля проведення ефективних реформ та якомога швидшої адаптації українського законодавства до вимог ЄС. Ще один важливий крок в цьому напрямку Україна зробила на пленарному засіданні парламенту сьогодні, 6 вересня.

Зокрема, проголосували в цілому за законопроєкт про спрощення подання інформації про кінцевих бенефіціарів (№ 6320), який в тому числі дасть змогу підвищити ефективність проведення фінмоніторингу та мінімізує ризики використання в Україні юридичних осіб для відмивання коштів.

Також у першому читанні ухвалили проєкти законів щодо відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду на конкурсних засадах (№ 7662 та № 7663). Остаточне затвердження цих документів дозволить нам виконати низку умов, необхідних для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Загалом сьогодні ми розглянули і проголосували 21 законопроєкт. Окрім того, підтримали звернення парламенту до Європейського Союзу щодо припинення видачі шенгенських віз громадянам російської федерації (№ 7733). Впевнений, що санкційний тиск на країну-агресора та її громадян повинен тільки посилюватися, а весь Західний світ має об’єднатися задля підтримки України», - підкреслив народний депутат України Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт