Новини

Підтримка продовольчої безпеки є одним із ключових пріоритетів

«Підтримка продовольчої безпеки є одним із ключових пріоритетів державної політики в умовах воєнного стану. Не забуваємо, що через збройну агресію РФ Україна сьогодні не може відправляти своє зерно на експорт через морські порти.

Відтак, воно залишається в Україні та потребує належного зберігання. Втім, вже у жовтні будуть вичерпані усі наявні місткості для зберігання зерна, а у листопаді буде досягнуто максимального дефіциту – близько 15 млн. тон – свідчать дані Державної служби статистики.

27 липня на пленарному засіданні Верховної Ради України разом з колегами підтримали в цілому законопроєкт №7548-1 щодо звільнення від сплати ввізного мита товарів, що використовуються для забезпечення зберігання зернових та олійних культур. Закупівля та імпорт тимчасових засобів для зберігання зернових – мішків та рукавів, тимчасових силосів, машин для завантаження та розвантаження – дозволить оперативно розв'язати це питання. 

Також скорочено термін підготовки до другого читання законопроєкту №7506-1 щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги членам сімей поранених та загиблих українських військовослужбовців. А українці, які мають особливі заслуги перед державою, отримають грошову допомогу. Ухвалений закон «Про грошове забезпечення деяких категорій громадян» передбачає встановлення щомісячних виплат Героям України ордену «Золота Зірка», лицарям ордену «Богдана Хмельницького» трьох ступенів та кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів. 

Віримо в наших захисників! Віримо в наші сили! Все буде Україна!» - підкреслив народний депутат України Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт