Новини

За результатами засідання Комітет ухвалив рішення

30 червня в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний депутат України Олександр Герега.

Першим питанням депутати – члени Комітету розглянули проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю (№ 7433 від 03.06.2022 р.).

Комітет вирішив законопроєкт № 7433 прийняти за основу.

Далі розглянули проєкти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні (№ 7465 від 14.06.2022, н.д. Гетманцев Д.О. та ін.) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні (№ 7465-1 від 24.06.2022, н.д. Железняк Я.І. та ін.).

За результатами засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ухвалено рішення рекомендувати Парламенту прийняти:

Законопроєкт № 7465 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні, а також альтернативний до нього № 7465-1 за основу та в цілому.

Метою даної законодавчої ініціативи є адаптація законодавства України та повноважень НБУ та Фонду гарантування вкладів України до нових реалій війни, що дозволить забезпечити ефективне функціонування фінансового сектору в умовах воєнного стану, а також дозволить пом’якшити негативні тенденції на ринку фінансових послуг.

Члени Комітету розглянули проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв’язку з веденням бойових дій (№ 7441-2 від 22.06.2022 р.).

Комітетом також розглянуто і рекомендовано Парламенту:

Законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів валідації інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичних осіб (№ 6003 від 15.02.2022 р.) прийняти за основу.

Метою законопроєкту є запровадження правового механізму вилучення з Єдиного державного реєстра юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не є порушенням нотаріальної таємниці (далі – ЄДР) неактуальних, неточних, недостовірних, неналежним чином перевірених даних про кінцевого бенефіціарного власника або структуру власності клієнта суб’єкта первинного фінансового моніторингу.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт