Новини

Сплата військового збору захисниками має бути скасована

16 червня 2022 року в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний депутат України Олександр Герега.

«Наші бійці на передовій роблять неоціненний внесок у досягнення нашої спільної найголовнішої цілі. Тоді як наша місія – усіляко підтримати благополуччя їх та їхніх сімей. Наполегливо працюватимемо у цьому напрямку. Полегшення податкового навантаження – один з таких кроків. Військовослужбовці та всі громадяни, які беруть безпосередню участь в бойових діях задля забезпечення відсічі та стримування збройної агресії росії проти України, не повинні сплачувати військовий збір. Відповідний законопроєкт №7432 разом з колегами сьогодні одноголосно підтримали на засіданні профільного комітету. 

Також не забуваємо про усіх постраждалих позичальників, майно яких було знищено або зазнало ушкоджень. Відповідно до підтриманого сьогодні законопроєкту №7441-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації проти України,позичальник має право на призупинення виплат за споживчим кредитом, предметом забезпечення за яким є нерухомість або автомобіль, які розташовані на тимчасово окупованій території, в районі проведення воєнних дій, або оточенні. Або ж якщо майно пошкоджене чи вщент знищене внаслідок військової агресії. Документ незабаром буде винесено на розгляд Верховної Ради у першому читанні. 

Продовжуємо разом рухатись до Перемоги. Все буде Україна!» – наголосив парламентар.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт