Новини

Фінансовий комітет підтримав нові заборони колекторам

Понад сто днів Україна живе в стані повномасштабної війни. Це величезний тягар для державної казни, яка повинна не лише забезпечувати військо, але й продовжувати підтримувати своїх громадян. 

«Сьогодні, 9 червня, на засіданні профільного комітету почули від Міністра фінансів України важливі цифри щодо ключових показників бюджету. 

Весна була складною, проте об'єм податкових та митних надходжень у травні перевищив очікування. І це – позитивний сигнал. Він свідчить про поступове відновлення споживання та економічної активності в нашій країні. Громадяни та бізнес, дійсно, сьогодні розділяють з країною високу плату за захист національних кордонів та суверенітету. Бюджет наповнюється, попри всі труднощі. 

Однією з ключових тем сьогоднішнього обговорення також стало питання фінансового захисту всіх громадян, які беруть участь у відсічі збройної агресії Російської Федерації. Одноголосно підтримали прийняття за основу законопроєкту №7414, який вводить заборону на вимагання колекторами простроченої заборгованості в учасників бойових дій. Ця заборона повинна діяти під час воєнного, надзвичайного станів та протягом 6 місяців після їх припинення. Більше того, дія законопроєкту поширюється не лише на військовослужбовців, але й на членів їхніх сімей, членів ТРО, волонтерів, внутрішньо переміщених осіб та тих, хто проживає у зоні ведення воєнних бойових дій. Незабаром документ буде винесено в сесійний зал Верховної Ради.

Рухаємось до Перемоги. Все буде Україна!» – підкреслив народний депутат України, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт