Новини

В режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету

29 квітня 2022 р. в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому працює народний обранець Олександр Герега.

«Ситуація в Україні та нашій економіці сьогодні дуже динамічна. Вона змінюється щоденно, а тому деякі законодавчі нововведення швидко втрачають свою актуальність або потребують коригувань. Саме тому продовжуємо разом із колегами – народними депутатами України посилено працювати в Комітеті над регулюванням законодавчого поля.

Так, підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в першому читанні законопроєкт № 7311-д про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей справляння окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, який надає можливість платникам податків за бажанням отримати бюджетне відшкодування за січень поточного року у вигляді облігацій внутрішніх державних позик. Це сприятиме належному наповненню дохідної частини бюджету в нинішніх непростих економічних реаліях.

Документ також містить норму про скасування на період війни податкових пільг на ввезення в Україну автівок. Раніше пільги викликали суспільний резонанс через випадки ввезення люксових іномарок без сплати податків і мита. Втім, на засіданні я навів й абсолютно позитивний приклад застосування цієї норми.

Зокрема, завдяки ній нещодавно компанія «Епіцентр» зміг привезти близько 10 джипів із Великобританії для наших військових. Ці автомобілі здебільшого використовують у розвідувальних цілях десантно-штурмові батальйони, які працюють на лінії фронту або за її межами.

Окрім цього, Комітет рекомендував прийняти в прийняти в другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками законопроєкт № 7232 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою-агресором, яким запроваджується додаткове податкове навантаження на компанії, які продовжують працювати в Росії», - наголосив народний депутат України Герега О. В.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт