Новини

Економіка країни повинна працювати на максимумі

"В умовах повномасштабної війни економіка країни повинна працювати на максимумі своїх можливостей. Це стане можливим лише за повного сприяння з боку держави та швидкої адаптації законодавства до новий реалій. На парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, я підтримав два важливих законопроєкти, які дозволять не тільки забезпечити ефективну роботу економіки в період війни, а й захистити права банківських вкладників. Останні зможуть розраховувати на повне відшкодування державою коштів по депозитам у збанкрутілих фінустановах. А українські підприємці отримають такі необхідні зараз послаблення податкового та митного регулювання.

Зокрема, будуть вдосконалені положення щодо оподаткування власно вирощеної сільгосппродукції та відмінено ПДВ для платників єдиного податку третьої групи на особливих умовах. Ми звільнимо від оподаткування ввізним митом та відмінимо ПДВ для імпортних операцій платників єдиного податку першої, другої та третьої групи, що сплачують податок за ставкою 2%. При цьому, передбачається спрощення процедур митного оформлення таких товарів. Також повністю звільнимо від оподаткування ввезення транспортних засобів громадянами, відмінимо акциз і ПДВ на ввезення транспортних засобів суб’єктами спрощеної системи та визначимо особливості функціонування митних органів на період воєнного часу.

Всі ці зміни дозволять підтримати українську економіку, бізнес та громадян, які постраждали внаслідок російської агресії. Тож очікуємо якнайшвидшого надходження законопроєктів до Верховної Ради та затвердження парламентарями. Продовжуємо працювати задля зміцнення української держави та якнайшвидшого завершення війни. Все буде Україна!" - підкреслив народний депутат України Олександр Володимирович Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт