Новини

Чи закриється соціальний заклад на Шепетівщині?

«Шукала відповіді, а отримала ще більше запитань в ситуації із закриттям Ліщанського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю Шепетівського району, в якій ми з колегами – обласними депутатами 8 грудня 2021 р. розбиралися на виїзній зустрічі.

Саме це рішення розглядатиметься на черговій сесії Хмельницької обласної ради, що пройде незабаром – 22 грудня 2021 року, тому виникла гостра потреба дослідити актуальний стан речей, адже підстав та доказів в бік закриття закладу, наразі немає.

Підозри щодо недоцільності припинення функціонування даного будинку-інтернату підтвердилися, натомість, знаків питань побільшало.

Адже заклад цілком відповідає стандартам, що було визначено перевіркою представників Уповноваженого ВР України з прав людини (критичних відхилень не було); також він повністю реалізує свою мету з надання послуг щодо догляду із забезпеченням проживання осіб похилого віку та інвалідів, адже там на даний час перебуває 30 літніх людей, при одночасній можливості обслуговування – 40.

Так, звичайно, профільним комісіям ще обов’язково доведеться більш детально вивчити роботу будинку-інтернату в цілях його оптимізації та модернізації, проте, мови про знищення затребуваного й добре облаштованого, соціально важливого будинку не може й бути.

Як стало відомо, резонансу справа набуває через штучне блокування путівок та, як результат, перешкоджання нормальній діяльності Ліщанського будинку-інтернату, оскільки в селі функціонує заклад приватного типу – на 70 осіб із гіршими умовами, але повністю укомплектований. Насторожуєтадивуєтакийфакт–безперечно!

Тому ситуація на контролі в обласних депутатів і вже привернула увагу громадськості. Тримаємо руку на пульсі проблем громади із надією на успішний фінал» – наголосила депутат Хмельницької обласної ради Світлана Павлишина.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт