Новини

Рада ухвалила закон про Службу військового капеланства

30 листопада 2021 р. Верховна Рада України ухвалила Закон про Службу військового капеланства (№4626), одним з авторів якого є народний депутат України Олександр Герега.

Законом встановлюється, що Служба військового капеланства – окрема структура у складі Збройних сил України, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та Державної прикордонної служби України, що складається з органів управління Служби військового капеланства, військових капеланів і утворена з метою організації заходів щодо задоволення духовно-релігійних потреб військовослужбовців, працівників та членів їхніх сімей у мирний і воєнний час.

Служби військового капеланства підпорядковуються безпосередньо головнокомандувачу ЗСУ, командувачу Нацгвардії, керівникам інших утворених відповідно до законів України військових формувань, голові ДПСУ.

Гранична чисельність Служби військового капеланства не може становити менше 0,15% граничної чисельності, відповідно, ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.

Військовим капеланом може бути громадянин України, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні релігійної організації та отримав від керівного центру (управління) відповідної релігійної організації мандат на право здійснення військової капеланської діяльності.

Обов'язковою вимогою для зайняття посади військового капелана є наявність вищої богословської освіти.

Військові капелани проходять навчання за спеціальною програмою підготовки військових капеланів у навчальному центрі ЗСУ, Нацгвардії та ДПСУ.

Крім того, визначається, що з метою належної організації задоволення духовно-релігійних потреб особового складу здійснюється визначення квот конфесійного представництва військових капеланів.

Закон набирає чинності з 1 липня 2022 року, крім положення щодо наявності вищої богословської освіти, яке вводиться в дію через 5 років з дня набрання чинності цим законом.

Фото: https://armyinform.com.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт