Новини

Перезапуск індустріальних парків: Комітет прийняв рішення

«Щоб досягти економічного успіху Україні потрібні колосальні інвестиції та створення нових робочих місць. Основою економіки будь-якої розвиненої країни є промислове виробництво.

Одним з інструментів його розвитку є створення індустріальних парків, про які йдеться у підтриманих 6 жовтня мною на Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики законопроєктах № 5688 та № 5689.

Їх ціль – створити сприятливі умови для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво. А саме – сприяти зменшенню собівартості виробництва продукції та інших витрат в межах цих індустріальних парків шляхом:

  • звільнення від податку на прибуток протягом 10 років;
  • звільнення від мита та податку на додану вартість операції з ввезення нового устаткування для переробної промисловості або науково-дослідної діяльності;
  • надання права громадам встановлювати пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю.

Індустріальні парки сприяють перетворенню держав із сировинних придатків на експортерів готової продукції. Це той шлях, яким багато років тому пішли такі успішні економіки, як: Китай, Південна Корея, наші найближчі сусідки – Польща, Чехія та інші. І, безсумнівно, цим шляхом має йти Україна», – зауважив народний депутат України Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт