Новини

Городоччина: Міжнародний день людей похилого віку

У п’ятницю, 1 жовтня, в Міжнародний день людей похилого віку депутат Хмельницької обласної ради Володимир Поворозник, голова Городоцької громадської приймальні народного депутата України О. В. Гереги Вадим Якубовський та представники Хмельницької обласної громадської організації «За конкретні справи» відвідали спеціалізовані заклади для проживання громадян похилого віку та людей з інвалідністю:

  • Городоцький будинок милосердя для одиноких, інвалідів, хворих людей переважно літнього віку;
  • Лісоводський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю;
  • Городоцький реабілітаційний центр;
  • Стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання «Доброта» с. Немиринці;
  • Городоцьку ЦРЛ;
  • Городоцький центр первинної медико-санітарної допомоги.

Наразі у Хмельницькій області функціонують 20 інтернатних закладів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, а також один геріатричний пансіонат для ветеранів війни і праці.

Слід зауважити, що там працюють люди, які постійно турбуються та створюють належні умови для проживання соціально-побутового обслуговування, проводять культурно-дозвільні заходи, для осіб з інвалідністю здійснюють комплекс відповідних реабілітаційних заходів.

У переважній більшості особи, фякі перебувають в означених закладах соціальної сфери, потребують сторонньої допомоги, а надто, коли вони є прикутими до ліжка, що об’єктивно вимагає від працівників таких закладів, окрім професійних навичок, витримки, людяності, порядності, ввічливості.

Тому народний депутат України Герега Олександр Володимирович направив депутатський запит №106-09/393 на ім’я Прем’єр-міністра України Шмигалю Д.А. щодо підвищення рівня заробітної плати працівникам будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, з яким можна ознайомитися на сайті Верховної Ради України https://www.rada.gov.ua/.

Хмельницька обласна громадська організація «За конкретні справи» привітала виборців і побажала здоров’я, оптимізму і віри в себе!

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт