Новини

Наші важкоатлети на Чемпіонаті Європи завоювали 30 медалей

У місті Рованіємі (Фінляндія) триває Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів (до 20 років) та молоді (до 23 років). За цей час не було жодного дня, коли б українські спортсмени не підіймались на п'єдестал. До турніру вони готувалися на базі спортивних комплексів «Епіцентр» м. Городок та м. Кам’янець-Подільський на Хмельниччині.

Загалом від України виступають 30 спортсменів: 15 – на юніорському рівні та 15 – на молодіжному. У першій половині Чемпіонату українцям вдалось вибороти аж 24 медалі.

Особливо успішно виступають жінки, які станом на 30 вересня знаходяться на першому місці в загальному заліку Чемпіонату. В активі українок 23 медалі: 12 золотих, 6 срібних і 5 бронзових. Чоловіки здобули 7 медалей: 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзи.

У категоріях до 55 кг Світлана Самуляк стала чемпіонкою, а Ольга Івженко срібною призеркою. Спробувала себе в категорії до 59 кг молода спортсменка Каміла Конотоп (2001 р.н.), яка на Олімпійських іграх виступала в категорії 55 кг. Цього разу вона виступала у вищій категорії. Українка завоювала три золоті медалі. «Срібло» з результатом 203 кг здобула Аліна Захарченко, а Марія Гангур «зірвала» три золоті медалі, вперше ставши чемпіонкою в Чемпіонаті до 23 років. У категорії 64 кг виступили дві спортсменки: Анна Панова, яка стала срібною призеркою в ривку, четвертою в поштовху і в сумі четвертою, та Марія Тимощук (в ривку – п’ята, в поштовху п’ята і в сумі п’ята). Аліна Киричук в категорії 76 кг завоювала «бронзу» в ривку, «срібло» в поштовху і в сумі двоєборства стала бронзовою призеркою.

30 вересня ще три золота в загальний актив України принесла Анастасія Манєвська в категорії до 81 кг, виборовши золоті медалі в ривку, в поштовху та сумі двоєборства і вперше виконавши норматив майстра спорту України міжнародного класу! Також Ельвіра Борозна здобула бронзу Чемпіонату Європи серед юніорів у поштовху. В напруженій боротьбі за бронзу в сумі двоєборства Ельвіра поступилася суперниці та зайняла 4 місце.

Хорошими здобутками може похвалитися і чоловіча збірна, яка тільки вступила в боротьбу і вже отримала 7 медалей! Так, Павло Заліпський з Харкова здобув 1 золоту та 2 срібні медалі в категорії 61 кг і отримав звання «Майстра спорту міжнародного класу». Віталій Смочек виборов нагороди Чемпіонату Європи серед молоді до 23 років – «бронза» в сумі двоєборства та срібло в ривку у ваговій категорії до 81 кг! Результат Віталія: 338 кг в сумі двоєборства, 157 кг в ривку та 181 кг в поштовху. Ще одну нагороду серед юніорів здобув Олег Ніколаєнко – «бронзу» в ривку! В сумі двоєборства Олег показав результат 330 кг і посів 5 місце. Максим Москвін став Чемпіоном Європи серед юніорів в поштовху. У ваговій категорії до 81 кг він отримав золоту медаль в поштовху, а в сумі двоєборства залишився в одному кроці від п'єдесталу пошани, посівши 4 місце.

Станом на 30 вересня на Чемпіонаті виступили 4 важкоатлети з чоловічої збірної від України, попереду очікується виступ ще 11 спортсменів, які неодмінно поповнять скарбничку медалей України.

«Як голова Федерації важкої атлетики України, гордий за проведену роботу, вітаю наших важкоатлетів та їх тренерів! А «Епіцентр К», як постійний партнер Федерації, завжди готовий допомагати нашим спортсменам у здобутті перемог! Пишаюся нашими важкоатлетами! Так тримати!» – наголосив народний депутат України, голова Федерації важкої атлетики України Олександр Герега.

    

Джерело: https://lb.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт