Новини

Депутатська діяльність Гереги О.В. за п’яту сесію IX скликання

Законотворча діяльність

За період роботи п'ятої сесії Верховної Ради України IX скликання – з лютого по липень 2021 р. – народним депутатом України Герегою Олександром Володимировичем подано законопроєктів – 15.

Стали законами – 6:

  • № 5382 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій - 1435-IX;
  • № 5478 про внесення зміни до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо тимчасових підстав незастосування заходів адміністративного впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї - 1583-IX;
  • № 3715 про внесення змін до розділу X «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель) - 1599-IX;
  • № 4042 про вжиття невідкладних заходів спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих дітей на цукровий діабет – 1376-IX;
  • № 4364 про платіжні послуги (12.07 – Закон направлено на підпис Президенту);
  • № 4382 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад – 1427-IX.

Прийняті у першому читанні - 2:

  • № 5460 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій;
  • № 4626 про Службу військового капеланства.

Робота зі зверненнями громадян

Кількість проведених зустрічей з виборцями – 11.

За період п’ятої сесії роботи парламенту за лютий – липень 2021 року до народного депутата України Гереги Олександра Володимировича надійшло 1122 письмових звернення, пропозицій, заяв і скарг громадян.

У звітному періоді у пошті народного обранця збільшилася кількість та питома вага пропозицій, заяв і скарг, надісланих засобами електронного зв’язку (СЕДО): всього – 1597.

Все разом перевищує загальнорічні обсяги кореспонденції, яка надходила до парламентаря щорічно.

Всі опрацьовані народним депутатом України Герегою О.В. разом з помічниками-консультантами: Ткаченко У.Ю., Григор`євою О.О., Дашевською О.Ю., Владимирцевою Л.М., Крівцовим О.О., Котовою О.Л., Федькіним А.В., Підрушняком В.І., також долучали Симоненко Ю.А., Григор`єву О.К.

Значну кількість листів становлять пропозиції і поправки до різних проєктів Законів України, також колективні звернення, що містять десятки та сотні тисяч підписів громадян.

У лютому – липні 2021 року у зверненнях громадян до Гереги О.В. порушено більше питань, ніж за аналогічний період 2020 року, з яких більшу частину складають питання щодо надання допомоги на лікування хворим.

Також у зверненнях порушені питання соціальної політики, соціального захисту населення, надання матеріальної допомоги. Актуальними залишаються – пенсійного забезпечення, житлової політики, комунального господарства, діяльності центральних органів виконавчої влади, адміністративно-територіального устрою, фінансової, податкової та митної політики, праці і заробітної плати, діяльності органів місцевого самоврядування, земельних відносин, екології та природних ресурсів, спорту, освіти, науково-технічної діяльності, реалізації прав і свобод громадян, є скарги на дії працівників правоохоронних органів, слідчих, працівників органів прокуратури.

Серед авторів звернень, які зазначили своє соціальне становище, переважали заяви та скарги пенсіонерів, робітників, підприємців, здобувачів освіти, журналістів, безробітних, служителів релігійних організацій, працівників бюджетної сфери, державних службовців, пенсіонерів з числа військовослужбовців, селян. Із загальної кількості громадян, які у своїх зверненнях до народного обранця вказали соціальну категорію, отримані звернення від осіб з інвалідністю I-III груп, від переселенців або внутрішньо переміщених осіб, від ветеранів праці, від учасників бойових дій, від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, від учасників АТО/ООС, від осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, від багатодітних сімей.

Усі звернення, пропозиції, заяви і скарги громадян до народного депутата розглядалися відповідно до чинного законодавства. Звернення, що містили пропозиції до законопроєктів, зареєстрованих Верховною Радою України, вивчалися та узагальнювалися в парламентських комітетах. Листи, в яких порушувалися питання, що не належали до повноважень народного депутата України, надсилалися для вирішення по суті до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних та судових органів. Аналітичні матеріали доповідалися керівництву Верховної Ради України, передавалися до парламентських комітетів, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України для використання в законотворчій роботі.

У 2021 р. була надана консультативна і матеріальна допомога на лікування дітям та дорослим:

  • Чернявській Каріні (2015 р.н.) з м. Кам’янець-Подільський;
  • Третьяк Л.А. з м. Городок (1982 р.н.);
  • Алєксандрову Олексію (2011 р.н.) з м. Ужгород;
  • Самборському Дмитру (2011 р.н.) з с. Боднарівка Закупненської ОТГ Кам’янець-Подільського району Хмельницької області;
  • Міщенко Амелії (2021 р.н.) з м. Київ;
  • Дубовому Богдану (2016 р.н.) з с. Летава (Чемеровецький район) Хмельницької області;
  • Скріпову Артему з с. Лісоводи;
  • Бурківської Валерії (2014 р.н.) з м. Хмельницький;
  • Кудрявськову Єгору з м. Київ;
  • Шенькаруку Михайлу (2020 р.) з с. Окіп (Білогірщина) Хмельницької області щодо придбання пульсоксиметра;
  • Раїнчуку Арсенію з с. Великий Жванчик (Дунаєвеччина);
  • Бурківській Валерії з м. Хмельницький;
  • Паламарчук Юлії (2017 р.н.) з м. Київ;
  • Кутало Л.П. з м. Київ щодо лікування і реабілітації;
  • Січкар В.В. (40 років) з м. Київ щодо оперативного втручання через зламані руку і ногу;
  • Дашевському А.В. з м. Київ;
  • Корнієнку М.Г. (1954 р.н.) з м. Київ.

У серпні продовжується робота в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики (робочі групи, круглі столи щодо поправок і пропозицій в порівняльній таблиці до законопроєкту № 5600 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень).

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт