Новини

Звіт Комітету за період роботи 5 сесії парламенту IX скликання

За період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, з лютого по липень 2021 року, Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний депутат України Олександр Герега, було проведено 19 засідань Комітету, на яких було розглянуто 134 питання.

Народні депутати України – члени Комітету опрацювали 197 законодавчих актів, щодо яких Комітет визначений головним. Розглянуто на засіданнях 97 законопроєктів та внесено на розгляд Верховної Ради 58 законопроєктів з попереднім висновком головного Комітету.

За результатами розгляду Верховною Радою прийнято в цілому 26 законодавчих актів, з опрацювання яких Комітет визначений головним, зокрема:

  • проєкт Закону «Про фінансовий лізинг» (№1111), № 1201-IX;
  • проєкт Закону «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості» (№ 4410), № 1261-IX;
  • проєкт Закону «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями» (№3761), № 1293-IX;
  • проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» (№ 4398), № 1382-IX;
  • проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» (№ 4644-д), № 1403-IX;
  • проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (№ 5153).
  • проєкт Закону «Про платіжні послуги» (№ 4364);
  • проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо адміністрування податків і зборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» (№ 5501-д).

Також за звітний період Верховною Радою прийнято за основу 11 законопроєктів і направлено на повторне перше читання один законопроєкт. Комітетом підготовлені та очікують розгляду у сесійній залі 44 проєкти законодавчих актів.

Протягом п’ятої сесії в Комітеті були проведені робочі групи

Загальна кількість робочих груп з фінансових, податкових та митних питань, за період роботи п’ятої сесії, які були проведені у Комітеті при підготовці законопроєктів до розгляду у першому та другому читаннях, складає 86 засідань, також три «круглі столи» з таких тем: «Впровадження ескроу-рахунків та проектного фінансування житлового будівництва», «Законодавча підтримка бізнесу під час локдауну» і «Криміналізація контрабанди: за та проти», в яких приймали участь помічники-консультанти народного депутата України Гереги О.В. – Владимирцева Л.М., Крівцов О.О., Котова О.Л., Федькін А.В., Підрушняк В.І., Симоненко Ю.А.

Станом на 15 липня 2021 року на розгляді у Комітеті знаходяться 447 законодавчих актів, з опрацювання яких Комітет визначено головним.

Джерело: http://komfinbank.rada.gov.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт