Новини

Захист персональних даних в Україні

Для того, щоб забезпечити захист конституційного права українців на повагу до приватного життя, народний депутат України Олександр Герега разом з колегами-депутатами зареєстрували проєкт закону «Про захист персональних даних» (реєстр. №5628).

Він також допоможе створити сприятливі умови роботи на міжнародних ІТ-ринках для українських компаній, які сьогодні є реальним драйвером нашої економіки. Ось деякі з найважливіших змін, які несе законопроєкт:

  • надає право громадянам на забуття, відмову або обмеження обробки їхніх персональних даних, право на мобільність даних тощо;
  • врегульовує обробку персональних даних в Інтернеті, під час здійснення відеоспостереження або відеофіксації публічних заходів чи в цілях прямого маркетингу;
  • вводить суворіші санкції за порушення законодавства в сфері захисту персональних даних;
  • наділяє тих, хто відповідає за обробку персональних даних, повноваженнями для моніторингу та забезпечення дотримання правил із захисту персональних даних і застосування санкцій до порушників тощо.

Політику щодо захисту персональних даних весь цивілізований світ формує з особливою увагою. Адже в умовах стрімкого перетікання життя у віртуальний світ та розвитку інформаційних технологій ростуть і загрози кіберзлочинності.

З іншого боку, технологічний розвиток значно випереджає законодавство. А в Україні захист персональних даних регулюється законом, розробленим понад 10 років тому. Звичайно, світ сильно змінився з того часу. До того ж закон ґрунтувався на директиві Європейського Парламенту і Ради, яка вже скасована та замінена.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт