Новини

Герега О.В.: підтримую розвиток фізичної культури і спорту

«Вчора, 28 квітня, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту (№4577 від 06.01.2021 р.), ініційований моїм колегою – народним депутатом України Жаном Беленюком.

Завжди всіляко підтримую популяризацію та розвиток фізичної культури і спорту в Україні, вчорашнє голосування не стало винятком. Головна новела, яка пропонується цим документом – застосування пільгової ставки ПДВ у розмірі 7% при реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів. Зниження вартості квитків стимулюватиме зростання попиту на відвідування спортивних заходів в Україні.

Ми знаємо, що ця сфера суттєво постраждала внаслідок пандемії COVID-19. Більшість спортивних змагань протягом останнього року були скасовані або перенесені, при цьому доходи від продажу квитків складають левову частку бюджету спортивних організацій. А тому необхідність підтримки спорту з боку держави не викликає сумнівів», – підкреслив народний депутат України Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт