Новини

Комітет підтримав законопроєкт про агрострахування

Сільське господарство завжди було однією з основних галузей економіки України. І це не дивно, адже країна має в своєму розпорядженні сприятливі умови та якісні земельні ресурси.

З іншого боку, попиту на продукцію національного виробника сприяє міжнародна кон'юнктура. Разом з тим особливістю цієї галузі є залежність від кліматичних умов, яка несе ризики як для самих виробників, так і для економічної стабільності України в цілому.

Не забуваймо, що експортні товарні потоки – це, в тому числі, стабільний валютний курс. У цивілізованих країнах відносини між державою та ризиковими галузями економіки давно будуються на одному з фінансових інструментів – страхуванні.

Для України одним з таких кроків може стати часткове (до 60%) відшкодування державою страхування сільгосппродукції, виробництво якої завжди є високоризикованим через нестабільні погодні умови.

«31 березня на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики разом з колегами одноголосно підтримали законопроєкт №5104 щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, який очікує свого розгляду Верховною Радою в першому читанні.

Він запроваджує систему акредитації страхових компаній для участі в таких державних програмах. Важливо, що підтримку зможуть отримати лише фермери, які працюють в легальній площині і можуть показати свої паї та урожаї. Є сподівання, що це також стимулюватиме фермерів виходити з тіні. Адже кошти з державної казни в жодному разі не можуть здійснювати підтримку непрозорого бізнесу», – зазначив народний депутат України, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Герега О.В.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт