Новини

Для зміцнення фінансової спроможності громад

Збільшення відрахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів з 60% до 65% – саме таку норму містить зареєстрований народним депутатом України Герегою Олександром Володимировичем разом з колегами-депутатами законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад» (№5066 від 15.02.2021 р.).

«Сьогодні на плечі сільських, селищних та міських територіальних громад перекладено тягар фінансування освітніх закладів, виплати заробітних плат непедагогічним працівникам та державних соцгарантій, сплати комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я… Не забуваймо також про щорічне недофінансування державою освітніх субвенцій і відсутність компенсації заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги.

Це все – лише вершина айсбергу, з яким сьогодні мають справу місцеві громади. Різниця надходжень у 5% буде майже невідчутною для державного бюджету, проте для регіонів стане неабиякою підтримкою фінансової спроможності. Очікую якнайшвидшого внесення законопроєкту на розгляд Верховної Ради», – зауважив народний обранець Герега О.В.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт