Новини

Обласна програма боротьби з онкозахворюваннями

Здоров’я нації – це один із вагомих чинників державотворення та показник соціально-економічної ситуації в цілому.

Серед найбільш проблемних питань сфери охорони здоров’я слід відзначити темпи поширення захворюваності населення на злоякісні новоутворення. Не винятком є і ситуація на Хмельниччині, де онкологія займає друге місце серед причин смертності, а сама область входить до регіонів з найвищим показником захворюваності на рак. Станом на сьогодні в Хмельницькій області перебувають 34 тис. 448 онкохворих, з них – 244 дитини.

Зрозумілим є той факт, що боротьба з онкологічними захворюваннями має відбуватися в руслі системного підходу. До 2016 року включно на рівні Хмельницької області діяла програма боротьби з онкологічними захворюваннями, затверджена рішенням сесії Хмельницької обласної ради від 26 травня 2010 року №14-28/2010. Однак, дія даної програми завершена і, таким чином, вона знята з контролю. Саме тому питання розробки та затвердження основного програмного акту регіонального значення у сфері боротьби з онкологічними захворюваннями є безумовно потрібним і актуальним на сьогодні.

Депутатська фракція політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» у Хмельницькій обласній раді зареєструвала офіційні звернення до голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія та до голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк з проханням розглянути проблемні питання та в межах компетенції вжити дієвих заходів щодо розробки та затвердження обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями і забезпечити її належне фінансування.

Продовжуємо працювати на благо подолян!

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт