Новини

Підсумки останньої сесії парламенту і продуктивність роботи

2 лютого 2021 р. розпочалася п'ята сесія Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Упродовж четвертої сесії парламент ухвалив 110 законів, а це вдвічі менше, ніж на попередніх засіданнях.

Виборці під час зустрічей з ними на Хмельниччині відзначали низьку продуктивність роботи парламенту останніх п'ять місяців.

Зокрема, кількість прийнятих законів зменшилась майже на половину, проведених засідань – на третину, кількість проведених голосувань знизилась втричі.

Всього під час четвертої сесії (вересень 2020 – січень 2021 рр.) народні депутати:

  • мали 28 робочих днів,
  • прийняли 110 законів,
  • зареєстрували 934 проєкти законів,
  • провели 1073 голосування.

«Різке падіння показників роботи парламенту можна пояснити тим, що на роботу Верховної Ради негативно вплинула ситуація із коронавірусом серед народних депутатів», – прокоментував результати моніторингу народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Разом з колегами-парламентарями під час четвертої сесії Олександром Володимировичем було подано і зареєстровано 22 законопроєкти, 3 з яких стали законами:

  • про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України (№4130 від 18.09.2020 р.) – 978-IX;
  • про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективної реалізації парламентського контролю (№4131 від 18.09.2020 р.) – 1052-IX;
  • про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я) (№4464 від 04.12.2020 р.) – 1123-IX.

Відбулося 13 засідань Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції, де була розглянута низка важливих законопроєктів, про що можна дізнатися з сайту Комітету http://komfinbank.rada.gov.ua/. Робота в Комітеті продовжується над новими законопроєктами, які планують розглянути вже в середу, 3 лютого, на першому засіданні нової сесії.

Автори: Григор’єва О.О., Дашевська Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт