Новини

У Шепетівці Павлишина стрімко наздоганяє Бузиля

За два тижні до виборів кандидат на посаду міського голови Шепетівки від найпотужнішої політичної сили регіону партії “ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ” Світлана Павлишина стрімко наздоганяє в минулому фаворита перегонів самовисуванця Віталія Бузиля.

За даними опитування ВГО «Передові правові ініціативи», яке проводилось в період з 1 по 7 жовтня 2020 року, за Світлану Павлишину готові проголосувати 29,2 % виборців, а той час, як Віталія Бузиля підтримає 30,7 %.

Зазначимо, що за тиждень до цього розрив між кандидатами був більш суттєвий – член політичної партії “Європейська солідарність” Віталій Бузиль, більш відомий у Шепетівці як “людина Мовсісяна”, випереджав нового для міста політика Світлану Павлишину на більше ніж 5 %.

Наразі підтримка виборців розподілилася наступним чином:

  • 30,7 % – Віталій Бузиль, самовисуванець, член партії “Європейська солідарність”, заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації, вважається креатурою місцевого бізнесмена Артура Мовсісяна.
  • 29,2 % – Світлана Павлишина, висуванка від партії “ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ”, керівник Служби соціальної політики Хмельницького регіону, колишня заступниця голови Хмельницької облдержадміністрації.
  • 17,5 % – Михайло Полодюк, висуванець від політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, діючий міський голова Шепетівки.
  • 8,2 % – Петро Дзяворук, самовисуванець, голова Шепетівської районної ради.
  • 2,8 % – Володимир Синюта, самовисуванець, пенсіонер.
  • 9,7 % – важко відповісти.
  • 1,9 % – відмовилися відповідати.

Загалом на посаду міського голови Шепетівки претендують 11 кандидатів.

За словами експертів, підтримка Світлани Павлишиної буде й надалі зростати. Вона добре відома за свою допомогу громаді у медичній та соціальній сфері. Колишня заступниця голови Хмельницької облдержадміністрації, яка на цій посаді опікувалася соціальною сферою, з поширенням пандемії COVID-19 увійшла до кризового штабу Хмельницької області та опікувалася забезпеченням Шепетівської громади медичним обладнанням, в тому числі апаратами ШВЛ та засобами захисту. До слова, саме команда «За конкретні справи» ініціювала проєкт капітального ремонту інфекційної лікарні у Шепетівці, щоб створити належні умови для пацієнтів.

Як зазначають політологи, те що Павлишина нова для громади людини швидше зіграло в “плюс”, бо вона не заплямована корупційними скандалами та кримінальними зв’язками, чого не скажеш про інших кандидатів. Крім того, виборцям імпонують пропоновані нею системні зміни. Зокрема, у разі обрання міським головою, Світлана Павлишина планує ініціювати масштабну програму благоустрою Шепетівки та запропонувати комплексне вирішення нагальних проблем міста, серед яких водозабезпечення, освітлення, встановлення сучасних безпечних ігрових майданчиків та облаштування належних прибудинкових територій.

Чинний лідер виборчих перегонів Віталій Бузиль також будує свою передвиборчу програму навколо питання інфраструктури. Використовуючи фінансові ресурси свого покровителя бізнесмена Артура Мовсісяна, активно латає дороги, але, за словами експертів, йому не вистачає системного бачення змін, які необхідні для комфортного життя у Шепетівці. Також негативний фон створює впливовий покровитель кандидата – вірменський бізнесмен.

      

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт