Новини

Перше засідання комітету четвертої сесії Верховної Ради 9 скликання

У вівторок, 1 вересня 2020 р., в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому працює народний депутат України Олександр Герега.

Порядок проведення засідання Комітету був змінений і розгляд першого питання щодо обговорення кандидатур до Ради Національного банку України та підготовки проекту постанови щодо призначення членів Ради Національного банку України був перенесений.

Замість нього був розглянутий законопроєкт № 3087-Д про Бюро економічної безпеки України. Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу, також рекомендував доручити доопрацювати законопроект до другого читання.

Були розглянуті проєкти Законів про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями (реєстр. № 3761 від 01.07.2020 р., Президент України), про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями (реєстр. № 3761-1 від 17.07.2020 р., н.д. Королевська Н.Ю., Солод Ю.В.), а також проєкт Закону про внесення зміни до розділу XXІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України (реєстр. № 3762 від 01.07.2020 р., Президент України). Комітет прийняв рішення підтримати і рекомендувати ВР законопроєкт № 3761 прийняти за основу.

Комітет прийняв рішення підтримати Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" (реєстр. № 3640 від 11.06.2020 р., н.д. Дубінський О.А.).

Далі члени Комітету розглянули проєкти Законів про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" (реєстр. № 3287 від 30.03.2020 р., н.д. Монастирський Д.А. та група народних депутатів), про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо усунення термінологічних неузгодженостей (реєстр. № 3287-1 від 13.04.2020 р., н.д. Гетманцев Д.О., Ковальчук О.В.).

Рішення комітету – рекомендувати ВР № 3287-1 прийняти за основу та в цілому.

Проєкт Закону про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" (реєстр. № 2477 від 21.11.2019, н.д. Герега О.В. та група народних депутатів). Прийнято рішення Комітету – рекомендувати ВР прийняти за основу. Доповідач – Сова О.Г.

Розглянулипроєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій (реєстр. № 3851 від 15.07.2020 р., Президент України). Рішення Комітету – рекомендувати ВР прийняти за основу. Доповідач – Гетманцев Д.О.

Останнім питанням розглянули Різне, де обговорили законопроєкти №  3704, 3705, 3706 щодо акцизу на авто, одним з авторів яких є народний депутат України Олександр Герега. На сьогоднішній день продовжуються робота над змінами до законопроєктів.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт