Новини

Парламент підтримав меценатство в спорті

14 липня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні за основу законопроєкт №3498 від 18.05.2020 р. про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері спорту. Відповідне рішення підтримав і народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Метою законопроекту є підвищення ефективності та дієвості меценатської допомоги в сфері спорту та, як наслідок, забезпечення активної участі меценатів у реалізації соціально важливих заходів.

На думку народного обранця, його розроблено з метою визначення загальних засад меценатства у сфері спорту, популяризації спорту, створення сприятливих умов для оновлення спортивних споруд, спортивного устаткування державних та муніципальних спортивних закладів, покращення фізичного здоров’я спортсменів та різних вікових груп населення.

А також для підвищення якості надання послуг державними спортивними установами, підвищення конкурентної спроможності державних спортивних установ шляхом законодавчого урегулювання питань меценатства в сфері спорту.

Ще три роки тому Федерація з важкої атлетики України піднімала питання щодо меценатства в спорті. Саме тоді народним депутатом України Герегою О.В. до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму були представлені напрацювання відповідної законодавчої бази з пропозиціями інших Федерацій.

Як відомо, за сприяння Гереги О.В. у м. Городок побудований сучасний спортивний комплекс «Епіцентр», оснащення якого дозволяє проводити спортивні змагання найвищого рівня. Так, на базі цього комплексу в 2014 р. був проведений Чемпіонат України з важкої атлетики, в 2016 р. – у Кам’янці-Подільському, де також побудований СК «Епіцентр», пройшов національний турнір, який став головною подією у важкій атлетиці країни за чотири спортивні роки: змагання визначили атлетів, які представляли України на Олімпійських іграх - 2016 у  Бразилії. У листопаді 2018 р. у Городку хмельницька команда зіграла в єврокубках з волейболу проти команди Норвегії, в квітні 2019 р. пройшов XXVIII Чемпіонат України з волейболу. В липні 2019 р. В СК «Епіцентр» м. Городок відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики.

Автори: Григорєва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт