Новини

На порядку денному Комітету звіти і важливі законопроєкти

Першими питаннями на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний депутат України Герега Олександр Володимирович, 30 червня були розглянуті звіти голови Державної податкової служби України Любченка О. М. та в. о. голови Державної фіскальної служби України Солодченка С. В.

- Інформування народних депутатів – членів Комітету про діяльність Державної податкової служби України, зокрема щодо:

  • стану забезпечення виконання Державною податковою службою України індикативних показників за січень - червень поточного року в розрізі кожного місяця та кумулятивно;
  • поточного стану виконання та термінів імплементації положень законів України:

«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року № 466;

«Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128 та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» № 129.

- Наступним заслухали про результати роботи податкової міліції Державної фіскальної служби України за період січень – червень 2020 року, стан боротьби з незаконною діяльністю платників податків у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, з ухиленням від сплати податкових зобов’язань з податку на додану вартість, «скрутками», «центрами мінімізації».

Народні депутати більш конкретної деталізації хотіли почути щодо вилучення горілки, спирту, проведених обшуків на складах, які кримінальні справи порушила СБУ і розслідувала ДБР, справи, які стосуються Київської обласної податкової, заборгованості фермерам, щодо компанії Burisma, щодо проведення зустрічей з «білим» бізнесом.

Далі депутати розглянули і проголосували законопроєкт про Бюро економічної безпеки (№3087-д від 03.06.2020 р., доп. Василевська-Смаглюк О.М.), як державного органу виконавчої влади, який буде відповідати за боротьбу з економічними злочинами. Законопроєктом встановлюється:

  • завдання БЕБ України (розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності, участь у забезпеченні економічної безпеки);
  • повноваження БЕБ України;
  • контроль за діяльністю БЕБ.

Наступним питанням розглянули проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців (№ 2524 від 04.12.2019 р., н.д. Железняк Я.І., Гетманцев Д.О. та ін.) і вирішили рекомендувати його Верховній Раді, проголосувавши 20 "ЗА".

Також розглянули проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв'язку ( 2788-д від 04.05.2020 р., н.д. Василевська-Смаглюк О.М, Железняк Я.І., Ковальчук О.В.), друге читання. Комітет підтримав рішення рекомендувати Верховній Раді цей законопроєкт – 19 "ЗА".

Останнім питанням розглянуто проєкт Закону про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо спрощення ввезення складових для продукції оборонного призначення) ( 3558 від 28.05.2020 р., Кабінет Міністрів України). Законопроект відправили на доопрацювання. Рішення буде прийматись за результатами робочої групи.

Рішенням Комітету народного депутата України Іванчука А.В. одноголосно обрали головою підкомітету з питань банківської діяльності, монетарної стабільності, взаємодії з Національним банком України та захисту прав споживачів фінансових послуг.

Автори: Григор’єва О. О., Нескромнюк Л. Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт