Новини

Якими будуть місцеві вибори в Україні у 2020 році

Це питання наразі цікавить не лише обранців, а й кожного виборця, адже з 1 січня 2020 року вступив в силу новий Виборчий кодекс, який передбачає перелік певних змін.

4 червня 2020 р. у першому читанні Верховна Рада України прийняла проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства.

Наприклад, зараз, щоб подолати 5-відсотковий бар’єр для проходження на майбутніх виборах до сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів, партії висувають кандидатів у населених пунктах, де зареєстровано більше 15 000 жителів. До обласних рад, де населення області не перевищує 1 000 000 осіб, може зайти лише 64 депутати, а якщо більше 1 000 000 - 84 депутати.

Це свідчить про те, що склад майбутньої Хмельницької обласної ради стане меншим на 20 депутатів. Виборчі округи, закріплені за обласними депутатами будуть значно більшими і включати 4-5 районів, де налічується близько 120-150 тис. осіб. Але попереду нас чекає ще безліч правок та змін, які можуть суттєво змінити порядок проведення виборів.

Про це розповіла Ткаченко Уляна Юріївна, депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», разом з колегами - представниками інших політичних сил у прямому ефірі Хмельницького телеканалу ТВ7+.

Джерело: https://tv7plus.com/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт