Новини

Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про референдум

Країні потрібен закон, який забезпечить громадянам можливість брати реальну участь в управлінні державою.

Сьогодні, 18 червня, Верховна Рада України розглянула три законопроєкти про референдум:

  • про народовладдя через всеукраїнський референдум (№3612), внесений Президентом України;
  • про всеукраїнський референдум (№2182), внесений Юлією Тимошенко та Сергієм Соболєвім ("Батьківщина");
  • про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою (№3177), внесений Василем Німченком, його соратниками ("Опозиційна платформа - За життя").

На виборчому окрузі № 192 у Хмельницькій області, де обраний народним депутатом України Герега О.В., кожне із скликань виборці піднімали питання щодо прийняття такого закону. Навіть перші побажання в 2012 році були, щоб всі законопроєкти "йшли" від людей. Завжди підкреслювали, що український народ – єдине джерело влади в Україні, може здійснювати своє волевиявлення в порядку, який визначений в Конституції України, приймати закони України, вносити до них зміни та скасовувати ті закони, які не сприймаються суспільством.

Ми  маємо унікальний людський потенціал, який надає можливість країні розвиватися. Виборці з округу всі ці роки надавали свої пропозиції, які я втілював в законопроєкти, але вони хотіли б і відмінити будь-який закон, який ними не сприймається, якщо це не порушує Конституцію.

Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум із необхідністю його доопрацювання до другого читання.

  

«Дійсно, нам всім потрібно попрацювати над тим, щоб цей закон реально надав людям право проводити референдум, накладати вето на ті закони, які не сприймаються суспільством, щоб люди нарешті відчули народовладдя, яке їм гарантовано Конституцією України», - зазначив народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Автори: Григор`єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.
Фото: Андрій Якобчук

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт