Новини

"Депутат на долоні": звіт за вересень 2019 - травень 2020 рр.

Звіт народного депутата України Гереги Олександра Володимировича за вересень 2019 року - травень 2020 року

Продовжується ІІІ сесія парламентської роботи IX скликання, а також робота в Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Розвиток Хмельниччини та країни в цілому були і залишаються головним пріоритетом для мене, як депутата від мажоритарного округу №192, спрямований на захист інтересів громад, на розв’язання проблем Городоцького, Дунаєвецького, Чемеровецького і Ярмолинецького районів, а також всієї Хмельниччини.

Внесено у співпраці з моїми колегами на розгляд ВР законопроєктів – 16, з яких законопроєкт № 0863 і 3329-д – стали законами.

№ реєстр.
проєкту

Дата реєстрації

Назва законопроєкту

0854

29.08.2019

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель

0863

29.08.2019

про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності) – став законом.

0922

29.08.2019

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лібералізації готівкових розрахунків

2440

14.11.2019

про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо забезпечення принципу рівноправності застрахованих осіб)

2441

14.11.2019

про внесення змін до Податкового кодексу України щодо неконституційності оподаткування пенсій

2473

20.11.2019

про внесення змін до Податкового кодексу України щодо переробки відходів виробництва спирту коньячного

2474

20.11.2019

про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо плати за землю в зоні відчуження, зоні безумовного (обов'язкового) відселення

2477

21.11.2019

про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію"

2524

04.12.2019

про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців

2772

17.01.2020

про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення економічної стабільності сільського населення) – був підтриманий на Комітеті 03.06.2020 р.

2773

17.01.2020         

про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" щодо забезпечення соціально-економічного розвитку сільських територій

2774

17.01.2020

про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення справедливими пенсіями осіб, які працювали на підставі членства в колгоспах

3329-2

28.04.2020

про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)

3329-д

30.04.2020

про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19) – став законом.

Готується до реєстрації проєкт закону про внесення змін до Закону Україну «Про повну загальну середню освіту» щодо недопущення закриття та забезпечення можливості подальшого функціонування санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів)».

Також внесені поправки до законопроєктів:

№ реєстр.
проєкту

Заголовок таблиці поправок

Читання / Дата розгляду

Всього

Врах.

Відх.

Врах. част.

Врах. ред.

Інше

Немає висн.

0863

Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності

Друге чит. - 13.11.2019р.

3

2

0

0

1

0

0

1053-1

Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"

Друге чит. - 19.09.2019р.

6

1

4

1

0

0

0

1208-2

Про Бюро фінансових розслідувань

Друге чит. - 13.11.2019р.

37

33

0

0

0

0

4

2047-д

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна

Друге чит. - 02.12.2019р.

3

1

2

0

0

0

0

2172

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду

Друге чит. - 04.12.2019р.

21

0

21

0

0

0

0

1210

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві

Друге чит. –

16.01.2020р.

71

19

 

 

 

 

 

(відповідні матеріали розміщені на сайті ВР: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15827&SKL=10)

Протягом цих сесій Верховної Ради України IX скликання (з вересня 2019 року –травень 2020 року) працював у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, де обраний Головою підкомітетуз питань загального податкового адміністрування та оподаткування податком на прибуток підприємств, бухгалтерського обліку і аудиту.

Злагоджена, професійна робота секретаріату Комітету, помічників-консультантів дозволила вирішувати поставлені завдання й організувати його роботу в тісній співпраці з представниками Міністерства фінансів України, Державної податкової і митної служб України. На розгляд до Комітету надходять законопроєкти, що вносяться до Верховної Ради України.

Специфіка законопроєктної роботи Комітету полягає в тому, що акцент робиться на аналізі тих законопроєктів, що належать до сфери банків та банківської діяльності, грошово-кредитної політики, валютного регулювання, ринку цінних паперів, діяльності небанківських фінансових установ, а також системи оподаткування, загальнодержавних податків і зборів, організації та діяльності податкових органів, податкової міліції, митної справи та митних тарифів, діяльності митних органів, податкових пільг, законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну, оподаткування та діяльності державних лотерей і грального бізнесу, бухгалтерського обліку та звітності, аудиторської діяльності.

Підготовлено 16 депутатських запитів:

  • Прем’єр-міністру України Гончарука О.В.;
  • Міністру розвитку громад та територій України Бабак А.В.;
  • Міністру фінансів України Маркаровій О.С.;
  • Міністру інфраструктури України Криклію В.А.;
  • Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Тарасюку В. В.

(Матеріали розміщені на сайті ВР: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=15827)

Надійшло усних і письмових звернень громадян: 2191.

Основні питання звернень:

  • аграрної політики та земельних відносин,
  • охорони здоров'я, сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму,
  • будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства,
  • бюджету,
  • державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, децентралізації,
  • екологічної політики, природокористування;
  • економічної політики, підприємництва,
  • законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності,
  • запобігання і протидії корупції,
  • інформатизації та зв'язку,
  • культури і духовності, науки і освіти,
  • податкової та митної політики,
  • прав людини, правової політики та правосуддя,
  • соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, ветеранів, учасників бойових дій, ООС (АТО) та людей з інвалідністю,
  • банківської діяльності,
  • матеріальної допомоги та інші.

Разом із командою «За конкретні справи», волонтерами, небайдужими людьми працюємо над широким колом питань, від великих проєктів до особистих звернень виборців у межах моїх депутатських повноважень, наданих мені чинним законодавством України.

Допомога на лікування надана дітям:

  • Мусурівському Кирилу (Городоцький район), 10 років;
  • Кривоносову Єгору, 11 років;
  • Довгань О.С., онуку жительки (с. Завадівка Чемеровецький район);
  • Шелудьку Дмитру (Ярмолинецький район) – з державного бюджету України для лікування і пересадки кісткового мозку дитині в Німеччині – 150 тис. євро, разом з волонтерами, небайдужими людьми, представниками команди «За конкретні справи» – додатково зібрано близько 150 тис. євро.
  • у створенні інтерактивних класів для Хмельницької обласної дитячої лікарні;
  • запроваджений унікальний проєкт для дітей з багатодітних, малозабезпечених, неповних родин, які грають у футбол з зірками всесвітньо відомого клубу «Реал» Мадрид та легендами вітчизняного футболу у Тернопільській, Київській і Хмельницькій областях.

Ярмолинецький район:

  • с. Кадиївка – будівельні матеріали церкві для перекриття даху;
  • Баламутівському ДНЗ – котел на твердому паливі, меблі, обладнання для кухні, медичні меблі;
  • с. Ясенівка – поїздка багатодітної родини на головну ялинку країни до м. Київ;
  • ст. Ярмолинці – амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги – супутні товари для облаштування палат, медичні меблі;
  • Ярмолинецькому НВК – для встановлення майданчика зі штучним покриттям;
  • смт Ярмолинці – будівельні матеріали для облаштування приміщення для соціального служіння до церкви Преображення Господнє ПЦУ;
  • Ярмолинецькій ЦРЛ – для перекриття даху (площа понад 2 тис. кв. м), для інфекційного відділення у боротьбі з коронавірусною інфекцією - монітор пацієнта, перфузор, засоби захисту: маски, комбінезони, шапочки, бахіли, рукавички, бактерицидні лампи, засоби дезінфекції, а також багатофункціональні ліжка, тумбочки, стільці.

Городоцький район:

  • с. Іванківці – перекрито дах школи, сільському Будинку культури - музичний інструмент (баян);
  • м. Городок – розписано фасад ДНЗ «Казка», утеплено фасад ДНЗ «Сонечко», ліцею №4 – форма для учнів двох спеціалізованих класів;
  • м. Городок – родинам Копилової Є. П. та Цибуленко Л. В. – будівельними та оздоблювальними матеріалами для відновлення будинків після пожежу;
  • ветеранській організації «А ще не вечір…», шкільним колективам району, сільським громадам - поїздка в Хмельницький театр ім. Старицького для перегляду вистав;
  • Сатанівська ОТГ – завершено розпис храму УПЦ та бруківка для облаштування подвір’я;
  • с. Жищинці – дитячий майданчик для ДНЗ «Дзвіночок»;
  • с. Бубнівка – дитини-інваліду І групи – ванна;
  • с. Купин – для учнів та вчителів ЗОШ – транспорт та дводенна екскурсія до м. Київ;
  • с. Бубнівка – смт Сатанів, м. Городок – с. Жищінці – с. Балакири- відремонтовано автобус та відновлено рейси;
  • медичним установам району – дезінфікуючі, засоби захисту для медпрацівників, сучасне медичне обладнання, холодильники, постільну білину, матраци, тумбочки та інше для боротьби з коронавірусом.

Дунаєвецький район:

  • м. Дунаївці – спорткомплексу «Колос» – ігрове футбольне поле (з автоматизованою системою поливу) та кімната для проживання спортсменів проведені роботи з монтажу покрівлі даху; ДНЗ №2, №5 –перекриті дахи; комунальній установі Дунаєвецької міської ради «Дунаєвецький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» – завершено капітальний ремонт спортивного залу, роздягальні, санвузлів; ДЮСШ – спортивний інвентар, мати для боротьби, канати;
  • с. В. Побійна – будівельні матеріали для ремонту церкви;
  • с. Гута Морозівська – будівельні матеріали для Будинку культури;
  • м. Дунаївці – сім’ї погорільців Лазаренко – будівельні матеріали для будинку;
  • Дунаєвецькій ЦРЛ – дезінфікуюча рамка, маски, комбінезони, шапочки, бахіли, рукавички для боротьби з коронавірусною інфекцією; інфекційному відділенню – монітор пацієнта, концентратор кисню, засоби захисту: маски, комбінезони, шапочки, бахіли, рукавички, бактерицидні лампи, засоби дезінфекції, а також багатофунціональні ліжка; психоневрологічному інтернату – засоби індивідуального захисту.

Чемеровецький район:

  • с. Ямпільчик – будівельні матеріали для місцевого храму (ремонт дзвіниці);
  • с. Черче – будівельні матеріали для ремонту храму парафії Святої Трійці;
  • с. Вільхівці – будівельні матеріали для ремонту приміщення, де буде розміщуватися медіатека;
  • Чемеровецька ЦРЛ, Центр ПМСД – монітор пацієнта, інфузійний насос, засоби захисту (маски, респіратори, костюми біозахисту, шапочки, бахіли, рукавички, бактерицидні лампи, засоби дезінфекції), а також багатофунціональні ліжка для боротьби з коронавірусною інфекцією;
  • с. Степанівка – родині Найчук Т. В. – будівельні матеріали для будку, що постраждав внаслідок затоплення.

Громадські заходи (благодійні ініціативи) разом з ГО «За конкретні справи» в Городоцькому, Дунаєвецькому, Чемеровецькому і Ярмолинецькому районах було організовано:

  • до Дня міст, селищ, храмових свят;
  • дітям до Дня Святого Миколая;
  • до професійних свят – вчителям, журналістам, людям похилого віку, працівникам комунальних установ;
  • воїнам-інтернаціоналістам, учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, учасникам бойових дій у Другій світовій війні;
  • організовано поїздку 50 вболівальників до м. Львів на футбольний матч Україна – Люксембург;
  • поїздки обдарованих, талановитих дітей округу до м. Львів.

19 березня 2020 р. в Хмельницькій області був створений оперативний штаб з протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Відгукнувшись на ініціативу Президента України Зеленського В. О., як народний депутат України, тричі обраний на виборчому окрузі №192 (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький і Ярмолинецький райони) Хмельницької області також взяв кураторство над Хмельницькою областю щодо забезпечення закладів охорони здоров’я обладнанням та засобами захисту.

 

Для того, щоб виборці об’єктивно могли оцінити роботу народного обранця, вони повинні бути обізнані про те, над чим він працює у Верховній Раді України. Це дозволить налагодити кращу комунікацію з громадянами, виборцями, сприятиме підвищенню прозорості та відкритості роботи депутатського корпусу.

Саме тому в рамках програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа, започаткований проєкт «Депутат від А до Я».

Також громадянська мережа «ОПОРА» створила чат-бот «Депутат на долоні», який допоможе виборцям дізнатися про роботу парламентаря.

Інформація про діяльність народного депутата України Гереги О.В. відкрита, про що Ви можете дізнатися з сайтів: https://gerega.org.ua/, https://www.spravy.org.ua/, http://nashgorodok.km.ua/, персональної сторінки у ФБ.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт