Новини

Відбулося засідання Комітету в режимі відеоконференції

Члени Комітету на засіданні 20 травня розглянули проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності» №3361.

Його метою є підвищення рівня соціального захисту населення у разі отримання шкоди життю та здоров’ю в результаті аварій та пожеж. У проєкті пропонується скасувати планові перевірки щодо дотримання правил пожежної і техногенної безпеки у разі наявності полісу страхування. Суб’єкти господарювання зможуть укладати страхові поліси на випадок пожеж, що дозволить скасувати державні перевірки пожежної безпеки щонайменше на строк дії договору, максимум – на 6-10 років.

На думку народного депутата України Гереги Олександра Володимировича, в результаті це дозволить гарантувати захист та відшкодування громадянам у разі непередбачуваних ситуацій та убезпечити бізнес від потенційних зловживань контролюючих органів.

За результатами обговорення члени Комітету прийняти рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект №3361 за основу.

Також парламентарії рекомендували прийняти за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку із реформою прокуратури та змінами у системі судоустрою України» №3194.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Митного кодексу України, відповідно до яких слова «Верховний Суд України», «Генеральний прокурор України» та «Генеральна прокуратура України» замінити словами «Верховний Суд», «Генеральний прокурор» та «Офіс Генерального прокурора» у відповідних відмінках.

На наступне засідання Комітету перенесено розгляд законопроєктів «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів) №3016-1 і «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів) №3016-Д.

Джерело: https://rada.gov.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт