Новини

Кабмін затвердив перспективний план розвитку Хмельниччини

Кабінет Міністрів України свої розпорядженням від 29 квітня 2020 р. № 475-р затвердив перспективний план розвитку Хмельницької області, який має забезпечити формування спроможних громад, які зможуть надавати українцям якісні сервіси та адміністративні послуги.

Згідно з новим планом на Хмельниччині буде створено 60 громад (СПИСОК).

«Завдяки прийнятому плану розвитку покращиться інвестиційне середовище для фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, що здійснюють підприємницьку діяльність. Територіальні громади будуть здатні надавати населенню якісні послуги, що створить більш комфортні умови проживання жителів, збільшаться надходження до місцевих бюджетів, що сприятиме підсиленню спроможності громад, відновленню інфраструктури, створить сприятливі умови для подальшого залучення інвестицій та розвитку регіонів», – запевняє міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Децентралізаційна реформа триває уже шостий рік. Після завершення створення ОТГ почнеться укрупнення районів, що дасть змогу уникнути величезної кількості адміністративних витрат, а також сформувати систему більш ефективного надання різноманітних послуг громадянам. Нові райони стануть адміністративно-територіальними одиницями, де будуть розташовані територіальні органи виконавчої влади – управління Нацполіції, соціального захисту, ДСНС, фіскальної служби.

«Треба насамперед зауважити, що райони в Україні було створено штучно у 1960-х роках. Причому створювали їх навіть не за кількістю населення, а за кількістю членів комуністичної партії. Через це з’явилися як невиправдано маленькі райони, так і райони, розтягнуті на 100 і більше кілометрів», – розповідає директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак.

Нові райони формуватимуться по межах новостворених громад на базі великих міст. На території району, округу, чи то повіту має проживати не менш як 150 тисяч мешканців, а самих людей повинні об'єднувати ще й культурно-історичні, етнічні чи ментальні цінності.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт