Новини

Рада звільнить зарплати медиків від податків за боротьбу з COVID-19

30 квітня Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні і підтримала скорочення на половину строків подачі правок і пропозицій для підготовки до другого читання законопроєкту № 3329-д, одним з авторів якого є народний депутат України Герега Олександр Володимирович. Законопроєкт, зокрема, звільняє до 30 червня від оподаткування зарплати медиків та інших працівників, які борються з COVID-19.

Зокрема, законопроєктом пропонується продовжити терміни податкових пільг і послабити адміністрування для бізнесу, встановлених попередніми антикризовими законопроектами №№3219, 3220, 3275. Ці терміні будуть діяти до останнього календарного дня місяця, в якому закінчиться карантин.

Також проєкт передбачає зменшення мінімального розміру статутного капіталу банків із 500 млн. до 200 млн. грн. та продовження спрощених процедур капіталізації банків до 1 серпня 2024 року.

Крім цього, автори проєкту пропонують продовжити до 30 червня звільнення від штрафів та пені за несплату за споживчими кредитами.

А також - звільнити у травні від сплати ЄСВ за себе ФОПів та осіб, які провадять професійну незалежну діяльність.

Джерело: Економічна правда

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт