Новини

Комітет провів перше засідання у режимі відеоконференції

Відповідно до змін, внесених до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» 30 березня 2020 року, на період карантину для здійснення  заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID – 19), парламентські комітети здійснюють свою роботу у формі засідань, які можуть проводитися у режимі відеоконференції з можливою одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

7 квітня цього року Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому працює народний депутат України Герега Олександр Володимирович, провів перше своє засідання у режимі відеоконференції.

У засіданні взяли участь народні депутати України, співавтори законопроєктів, які розглядалися Комітетом.

Члени Комітету в режимі віддаленої роботи з використанням програмних засобів для проведення відеоконференції в програмі «ZOOM» розглянули низку питань, зокрема:

  1. Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (реєстр. №1049 від 29.08.2019, н.д. Наталуха Д.А., Шуляк О.О., Клочко А.А.).
  2. Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок (реєстр. №2805 від 24.01.2020, н.д. Гетманцев Д.О. та група народних депутатів).
  3. Проєкт Закону про Митний тариф України (реєстр. №3228 від 17.03.2020, н.д. Гетманцев Д.О.). «Прийняття цього законопроекту дозволить уникнути можливих проблем при митному оформленні зовнішньоекономічних операцій та співставленні даних митної статистики з країнами – торгівельними партнерами України», – зазначив Герега О.В.

    

За результатами розгляду питань Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкти №1049 – в цілому з урахуванням пропозицій Президента України, №2805 – в першому читанні за основу, №3228 – в першому читанні за основу та в цілому.

Також прийняли рішення попереднього Комітету від 19 лютого 2020 року про звіт керівництва ДФС щодо реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального.

І затвердили рішення щодо результатів реформування Державної податкової служби України та Державної митної служби України (за результатами виїзної робочої наради від 13 березня 2020 року у м. Харкові) та ознайомилися з протоколом засідання виїзної робочої наради від 13 березня 2020 року у м. Харкові.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт