Новини

Посольство Нідерландів популяризуватиме українські села

21 лютого відбулася зустріч народних депутатів – членів групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з представниками Нідерландської делегації на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Йоганнесом де Молом. В цій групи працює і народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

У зустрічі також взяли участь: Пітер ван Фліт – заступник голови місії, керівник економічного відділу, Зорян Кісе і старший співробітник політичного відділу.

Вона була проведена з метою обміну знаннями та досвідом та визначення потенційних можливостей для співпраці між нідерландськими та українськими парламентарями, громадськими організаціями, представниками бізнесу.

Співголови групи дружби Жупанін Андрій Вікторович та Устінова Олександра Юріївна подякували Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Нідерланди в Україні Йоганнесу де Молу за сприяння в організації зустрічі і за зацікавленість нідерландської сторони у розвитку співпраці з Україною: «Для нас – це надзвичайно важливо і сьогоднішня зустріч має стати платформою для подальшої співпраці».

11 лютого цього року вже відбулась зустріч в Комітеті з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, де наголошувалось на тому, що реформи, які зараз втілюються – це шлях до якісно нової страхової моделі фінансування охорони здоров’я широким гарантованим пакетом, оплачуваним державою і є зацікавленість в експертній допомозі фахівців Королівства Нідерланди на цьому шляху, зокрема, у питаннях приведення українського законодавства у відповідність до європейського. «В Міністерстві охорони здоров’я України ми ознайомились зі станом справ у галузі охорони здоров’я України і вражені тим широким спектром питань, які плануються до впровадження, а також темпом реформ», – сказав Посол, а також наголосив на зацікавленості у досвіді України у проведенні реформи системи охорони здоров’я, зокрема, впровадженні електронної системи охорони здоров'я eHealth.

«Мета візиту – налагодження співпраці, як на рівні парламентарів, так і на рівні міністерств, бізнесів, поширення та обміну знаннями між експертними інституціями», – сказав Йоганнес де Мол.

«Наша мета – знаходження партнерів, з якими ми могли б ділитись знаннями і спільно шукати шляхи вирішення проблем», – відзначали учасники зустрічі.

Сторони висловились за поглиблення і розширення співпраці у сфері парламентаризму, цифрової економіки, захисту довкілля, водокористування, запобігання змінам клімату, природокористування, системи відходів, охорони здоров’я, зокрема, наголосили на важливості обміну досвідом у реформуванні цих сфер.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Йоганнес де Мол вручив депутатам футбольний м’яч на честь матчу між нашими країнами в рамках Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться у червні 2020 року.

  

Виборчий округ №192 народного депутата України, що на Хмельниччині, а особливо Дунаєвеччина, підтримують дружні і теплі відносини з Нідерландами.

Так, у 2019 р. за сприяння Королівства Нідерландів Дунаєвецька громада облаштувала зону відпочинку і висадила близько 600 декоративних рослин біля села Лисець Дунаєвецького району. Завдяки проєкту «Неймовірні села України-2019» це село хоч і не стало переможцем, але посольство Королівства Нідерландів подарувало громаді можливість облаштувати ділянку поблизу водоспаду Бурбун.

      

«Представник королівства Нідерландів приїжджав до нас, ми узгодили дизайн, визначили, які рослини вписуються у ландшафт, а які ні, які приживуться і підходять до наших кліматичних умов. Також обговорили усі технічні моменти, які рослини, яким способом висаджувати і що для цього треба. Спеціалісти розклали всі рослини так, як вони за планом мають бути висаджені і вже тоді усі бажаючі змогли висадити рослини», – зазначила Алла Бец, начальник управління культури, туризму на інформації Дунаєвецької міської ради.

  

Хай і надалі наша українська земля залишається квітучим зеленим садом в рамках всієї Європи!

Автори: Григор’єва О. О., Нескромнюк Л. Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт