Новини

Руслан Пшибельський: коли є, про що звітувати…

Руслан Броніславович Пшибельський – депутат Хмельницької обласної ради, керівник ТОВ «Лани Віньковеччини», заступник директора ТОВ «Віньковецький сирзавод».

Обраний на 66-му окрузі, до складу якого входило 13 населених пунктів і 16 виборчих дільниць. Безпартійний, член фракції політичної партії «За конкретні справи». Тісно пов’язаний із селом, є членом депутатських груп «Захист власників земельних паїв» і «За рідну землю», працює у постійній комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин. Завжди ініціює виділення коштів для розвитку району, підтримує подібні дії своїх колег-земляків.

За його поданням було виділено із обласного бюджету 129,9 тис. гривень на ремонт греблі райцентрівського ставка, 117 тис. – на капітальне оновлення їдальні у Віньковецькому ліцеї. Разом з іншими депутатами від партії «За конкретні справи» залучили більше 5 млн. гривень для розвитку інфраструктури смт Віньківці, сіл Женишківці, Слобідка-Охрімовецька.

На лікування та допомогу хворим витратив 36400 гривень із депутатського фонду. За минулий рік тільки офіційно зареєстрованих звернень було 41. Всі вони розглянуті та, за можливістю, задовільнені.

Як керівник підприємств, Руслан Броніславович додатково допомагає людям і рахує це своїм обов’язком. Зважаючи на складну економічну ситуацію, майже кожного дня приймає як письмові, так і усні звернення. Разом з ним працює злагоджена команда, завдяки якій змогли оперативно відреагувати на нещастя трьох родин, хати яких постраждали від пожеж, виділивши необхідні будівельні матеріали, забезпечили транспортом і всім необхідним, аби відремонтувати житло.

Часто звертаються голови громад із різними проханнями. Намагається їм підсипати дороги, виділяє дизпаливо і бензин (приміром, для Карачієвиць, де допомогли відремонтувати сільський клуб, провести свято села), а у Нетечинцях звели капличку.

Команда «За конкретні справи» взяла активну участь в очищенні ставка, виділивши більше тонни пального для техніки. Займаючись цією справою, також готові завершити ремонт греблі.

Пріоритетом для депутата Пшибельського Р. Б. та команди «За конкретні справи» є турбота про дітей. Тому минулого року передали учням Віньковецького ліцею плазму, ноутбук, для шахового гуртка купили все необхідне. Багато сил і коштів вклали у ремонт харчоблоку, закупили уніформу для юних помічників поліції.

Але головний обов’язок депутатів не тільки у матеріальній допомозі…

Руслан Броніславович переконаний, що головним обов’язком депутата будь-якого рівня є захист інтересів своїх виборців, прийняття таких рішень, що гарантують соціальну захищеність людей. Звичайно, депутати обласної ради не мають таких повноважень, як народні депутати України, але й тут можна багато зробити, аби тільки було бажання. На жаль, не всі налаштовані на таку роботу, бракує принциповості, наполегливості, чіткої програми і, найважливіше, дієвих важелів впливу на владу саме на цьому рівні.

  

Руслан Броніславович Пшибельський підкреслює: «Хотілося б, аби наше село розвивалося, фермери мали рівні права з великими агрохолдингами, всебічну підтримку від держави, щоб ожила тваринницька галузь, з’явилася бодай якась перспектива, робочі місця. Тому й беру участь саме в роботі відповідних комітетів і груп.

Це важко, та разом із однодумцями, стараюся донести думки народу до чиновницьких кабінетів, а своїм землякам дати корисні поради, підтримати у вирішенні, наприклад, земельних проблем. Раджу не поспішати із рішенням продавати паї, уважно знайомитись з умовами договорів».

З інтерв’ю Володимира Костишена

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт