Новини

Міжпарламентська група дружби Україна-Італія

«Україна та Італія будуть і далі працювати для укріплення відносин між країнами», - про це під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа 13 лютого 2020 р. у Верховній Раді сказав співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв. За його словами, Посольство Італії в Україні зробило дуже вагомий внесок у розвиток відносин між двома країнами і сприяло міжпарламентському діалогу.

«Хочу подякувати Італії за велику підтримку України, бо саме на парламентському рівні приймалося рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації, що значно допомогло Україні у війні з Росією. Ми знаємо, що це питання досить непросте в Італії, тому ми дуже дякуємо нашим друзям за підтримку», – сказав він.

Член міжпарламентської групи, народний депутат України Герега Олександр Володимирович відзначив розвиток економічного співробітництва між країнами. За його словами, минулого року товарообіг між Україною та Італією сягнув 4 млрд. євро, що значно перевищує показники попередніх років. Позитивно, що працює Україно-Італійська Рада з економічного, промислового і фінансового співробітництва, яка є гарним майданчиком для співпраці.

В рамках культурного співробітництва, за словами Сергія Алєксєєва, посольство Італії за останній час провело багато заходів в Україні. Зі свого боку, він повідомив, що цього року заплановано відкриття пам‘ятника Тарасу Шевченку у Флоренції.

«Щиро вдячний Посольству Італії та безпосередньо Послу за сприяння. Це буде важлива подія, адже в самому серці Флоренції буде відкрито пам‘ятник нашому великому Кобзарю і це відповідь на відкриття кілька років тому у Києві на пам‘ятника Данте Аліг’єрі», – сказав він.

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа відзначив, що група дружби — це дуже важливий інструмент для налагодження відносин та просування інтересів. За його словами, це один з основних інструментів дипломатії.

  

«Для нас надзвичайно важливо підкреслити той факт, що ця зустріч є цінною і ціннісною з точки зору покращення наших відносин. Наші країни не є тільки географічно близькими, вони близькі й культурно, і ментально. Історія розвитку Італійської Республіки певним чином перегукується з певними історичними моментами історії України», – сказав він.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт