Новини

Кабмін затвердив перелік доріг, які ремонтуватимуть у 2020 році

Народний депутат України Герега Олександр Володимирович разом із парламентарями 8 скликання від Хмельниччини ще у жовтні 2018 року ініціювали перед Урядом питання фінансування бюджетної програми на дорогу національного значення Н-03 Житомир – Чернівці, яка проходить територією трьох областей: Житомирської, Хмельницької та Чернівецької.

У 2018 р. були виділені кошти за бюджетною програмою покращення стану дороги Н-03. Однак цих коштів було недостатньо для проведення капітального поточного ремонту дороги, яка не ремонтувалась з 1980 року.

«Проведення капітального ремонту траси Н-03 дасть змогу з’єднати Центральну та Південно-Західну Україну якісним транспортним коридором», - наголошує народний обранець Герега О.В.

На даний час Кабінет міністрів України затвердив перелік доріг, які будуватимуть та ремонтуватимуть у 2020 році - загальний обсяг фінансування таких робіт має скласти 31,53 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За словами голови міністерства Владислава Криклія, насамперед передбачаються ремонтно-будівельні роботи на найбільш зруйнованих ділянках доріг та ремонти об'єктів, роботи на яких розпочали у минулі роки.

До переліку дорожніх робіт, зокрема, включили такі дороги:

  • М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м. Вінницю);
  • Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка;
  • Будівництво південного обходу м. Дніпра;
  • Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ);
  • Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя;
  • Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв;
  • Н-11 Дніпро – Миколаїв (через м. Кривий Ріг);
  • Н-03 Житомир – Чернівці.

«У 2020 році з Дорожнього фонду буде спрямовано 31,5 млрд. грн. на фінансування робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

  

Урядом вже затверджено перелік таких об’єктів. Буде відновлено 1 345 км доріг державного значення та 3 711 пог. метрів мостів», - зазначив Криклій.

P. S. 16 січня 2020 р. парламент ухвалив в цілому в цілому законопроєкти “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (№2660), відповідно до якого Державне агентство автомобільних доріг України зможе залучити додаткове позабюджетне фінансування для інвестиційних проєктів та “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", згідно з яким Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у 2020 році зможе залучити додаткове фінансування на будівництво, ремонт та експлуатацію доріг (№2661).

Джерело: https://www.epravda.com.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт