Новини

Нові поправки до Податкового кодексу України

В суспільстві дискусійними стали законопроєкти №1209 та №1210, які вносять поправки до Податкового кодексу України для вдосконалення адміністрування податків.

З одного боку, їх мета зменшити виведення прибутків компаній за кордон, з іншого – вони пропонують вилучити з Податкового кодексу положення про особисту відповідальність податкових інспекторів та збільшують штрафні санкції за порушення термінів реєстрації податкових накладних (навіть за неоподатковуваними та пільговими операціями).

«На засіданнях робочих груп Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики вніс пропозиції щодо змін до законопроєкту №1210, запропонувавши відмовитись від збільшення термінів податкових перевірок та штрафів, оскільки це не є фактором поліпшення бізнес-клімату в країні.

Впевнений, такі важливі законопроєкти потребують уважного вивчення та обговорення у бізнес-середовищі. Наразі, спільно з експертами, працюємо над другим читанням.

Сподіваюся, що разом з профільним Комітетом зможемо напрацювати зміни, які дійсно зроблять життя українських підприємців легшим», – зазначив народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт