Новини

Дунаєвецьку ОТГ відзначено на премії «Кришталь року 2019»

19 листопада 2019 р. відбулась церемонія нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед українських об’єднаних територіальних громад.

«Кришталь року» відзначив найкращі ОТГ, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою» у 106 громадах із 18 областей України. Церемонія зібрала понад 400 учасників: представників громад, органів центральної виконавчої влади, експертів проектів міжнародної технічної допомоги, голів дипломатичних місій, серед них і Дунаєвецька об’єднана територіальна громада.

Подія «Кришталь року» продемонструвала взірцеві підходи до ефективного управління коштами громад. Учасники дізнались про учасницький бюджет, залучення громадськості до прозорості прийняття бюджетних рішень, антикорупційні інструменти, про важливість відкритості бюджетної інформації та активне застосування інноваційних  практик у бюджетній галузі громади.

«Ми всі знаємо, як складно мати справу з новими правилами, процедурами і новими обставинами. Тому Дунаєвецька громада зробила величезну роботу, щоб впоратися із викликами, які принесла децентралізація, ми намагалися стати ближчими до громадян, вибудувати довіру, збільшуючи прозорість своїх бюджетів», – сказала голова Дунаєвецької ОТГ Заяць Веліна Владиславівна.

  

Народний депутат України Герега Олександр Володимирович зазначив, що: «Місцеве самоврядування є ключовим для демократії в Україні, а прозорий бюджет – це один з основних інструментів розвитку на місцях. І саме органи самоврядування, ефективно управляючи ресурсами, зможуть зробити Україну успішною».

  

Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу та п’яти його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії та Естонії через Програму «U-LEAD з Європою», і  Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно із Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Джерело: https://decentralization.gov.ua/news/11878

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт