Новини

Законопроєкт №2172: допомога замість штрафів

«Законопроєкт №2172 від 25.09.2019 р., який Верховна Рада України ухвалила за основу, хоч і називається щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду, насправді передбачає збільшення у чотири, шість та навіть вісім разів штрафів за порушення вимог законодавства щодо контролю за безпечністю нехарчової продукції.

Більш того, штраф можна буде накладати за кожний артикул, а значить на практиці розмір штрафних санкцій не матиме меж і може становити мільйони або десятки мільйонів гривень.

Зміни, що пропонується внести, тільки збільшують тиск на бізнес. Метою перевірок мають бути не стягнення штрафів до державного бюджету чи отримання особистої вигоди, а допомога бізнесу максимально ефективно виконати вимоги законодавства.

Сподіваюся, що в рамках роботи над законопроєктом до другого читання мої колеги дослухаються до критики та внесуть до нього відповідні зміни», – зауважив народний депутат України – член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Герега Олександр Володимирович.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт