Новини

Відкриті соціально-спортивні школи Фонду «Реал Мадрид»

15 і 16 жовтня громадська організація «Епіцентр – дітям» та Фонд «Реал Мадрид» відкрили одразу дві соціально-спортивні школи Фонду в Україні – в м. Ірпінь Київської області та у декількох населених пунктах Хмельницької області.

У школах займатимуться 355 хлопчиків та дівчат віком від 6 до 17 років з соціально незахищених родин (з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей).

Соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» в Ірпені (135 вихованців) працюватиме на базі трьох загальноосвітніх шкіл – № 2, № 3 та № 17, на Хмельниччині (220 вихованців) – у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії та у загальноосвітніх школах с. Скаржинці та с. Ружичанка. Їхня спортивна інфраструктура була відновлена і побудована за кошти фінансового партнера проєкту — компанії «Епіцентр К».

Окрім тренувань з футболу та баскетболу, учні школи Фонду «Реал Мадрид» мають можливість поглиблювати шкільне навчання, вивчати іноземні мови, відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії.

  

Навчання у школі є безкоштовним. Вихованці школи забезпечені харчуванням, спортивним інвентарем та формою.

«Рік тому ми відкрили першу школу Фонду «Реал Мадрид» у Тернополі. Це був пілотний проєкт, який довів, що ми на вірному шляху», – розповідає віце-президент ГО «Епіцентр – дітям» Тарас Герега. – «Діти вчилися, грали, тренувалися, спілкувалися з однолітками з інших країн. Вони отримали мотивацію для росту та самовдосконалення, вчилися відповідальності. Це одне з найважливіших завдань нашого проєкту».

У соціально-спортивній школі працює висококваліфікована команда професіоналів: координатори, соціальні працівники, тренери, вчителі, вихователі, психологи та волонтери. Зокрема, всі тренери пройшли курс навчання у тренерів-методистів клубу «Реал Мадрид».

  

Учні школи матимуть можливість відвідувати футбольні матчі та тренувальну базу «Реал Мадрида», проводити матчі з однолітками – вихованцями клубу «Реал Мадрид».

«Фонд «Реал Мадрид» прийняв безпрецедентне у своїй історії рішення і надав ГО «Епіцентр – дітям» статус свого стратегічного партнера. Жодна з 76 країн, де є школи Фонду, не має такого статусу. Завдяки цьому у кожній школі Фонду «Реал Мадрид» в Україні ми зможемо навчати не 100, а 300 дітей, які отримають додаткові можливості із навчання та стажування у професіоналів «Реалу». Співпраця із Фондом обумовлює відкриття шкіл на 6 локаціях у Київській та Хмельницькій областях, та за рік відкриття школи в м. Київ. Наша мета, щоб, коли у Фонду запитають, яка з їх шкіл по всьому світу найкраща, вони з гордістю говорили – в Україні», – наголосив народний депутат України, віце-президент Федерації футболу України Олександр Герега.

Директор з інституціональних зв’язків Фонду «Реал Мадрид» Еміліо Бутрагеньо, відкриваючи школи в Ірпені та Хмельницькому, високо оцінив співпрацю з українського стороною.

«Фонд «Реал Мадрид», громадська організація «Епіцентр – дітям» та компанія «Епіцентр К» формують команду, кожен з гравців якої має єдину спільну мету – покращити сьогодення та майбутнє українських дітей. Це та перемога, якої ми прагнемо в Україні», – підкреслив він.

Святкове відкриття шкіл відвідали відомі українські та іспанські футболісти. У дітей була можливість поспілкуватися з ветеранами українського футболу Олегом Протасовим, В’ячеславом Шевчуком, Ігорем Бєлановим, Владиславом Ващуком, Богданом Шершуном та президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком, а також з колишніми гравцями клубу «Реал Мадрид» Едвіном Конго, Клодом Макелеле та Хосе Еміліо Амавіска.

  

Фонд «Реал Мадрид» – це організація, що запроваджує соціальну діяльність ФК «Реал Мадрид» у всьому світі. На сьогодні працює 900 соціально-спортивних проєктів, спрямованих на виховання, інтеграцію та кооперацію для соціально захищених та незахищених верств населення, особливо для дітей віком 5-17 років, які опинилися у складних соціально-економічних умовах. Фонд нараховує понад 450 шкіл, подібних до проєкту, який сьогодні відкривається в Ірпені, у 80 різних країнах світу на 5 континентах. Кількість бенефіціарів діяльності проєкту досягає 105 000 кожного сезону.

В Україні перша школа Фонду «Реал Мадрид» та ГО «Епіцентр – дітям» відкрилася 4 жовтня 2018 року в Тернополі. В ній займаються майже 200 дітей.

Інформаційні партнери проєкту ТК «Футбол» та сайт football.ua

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт