Новини

Податкові поправки до законопроектів №1209 і №1210

30 вересня на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики було проголосовано за те, щоб рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроєкти №1209 і №1210 за основу.

Така позиція є компромісним рішенням, оскільки виходячи з вимог законодавства про регламент, терміни для надання пропозицій щодо змін законопроєктів вичерпані, а прийняття законопроєктів у першому читанні за основу надасть можливість їх продовжити для одержання поправок від депутатів.

Народний депутат України – член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Герега Олександр Володимирович вже надав пропозиції щодо того, щоб не підвищувати розмір штрафів, які передбачені змінами у Податковий кодекс України згідно з законопроєктом №1210.

Також народний депутат на засіданні Комітету висловив свою позицію, згідно з якою ці законопроєкти не повинні йти на перше читання у запропонованій редакції, оскільки будуть внесені зміни щодо розділу про імплементацію плану BEPS, зокрема, зміни з трансфертного ціноутворення. Найближчим часом редакція їх зміниться.

«Ці законопроєкти не можуть йти до першого читання такими, якими вони є. Законопроєкт №1210 не планується розглядати «в турборежимі» та приймати за основу й у цілому. Тобто буде як мінімум два тижні на внесення поправок до другого читання, над якими буду працювати разом з експертами», - наголосив Герега О.В.

Напередодні у Городоцькому і Дунаєвецькому районів Хмельницької області відбулися зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу, де обговорювався і законопроєкт №1210 з поправками до Податкового кодексу, який підприємці розкритикували.

Законопроєкти №1209 і №1210 пропонують поправки до законодавства «Про вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» в нинішній редакції пропонують упровадити оподаткування експортних операцій за ставкою 20% ПДВ (оподатковувати різницю собівартості та ціни продажу), вилучити з податкового кодексу положення про особисту відповідальність податкових інспекторів, збільшити штрафні санкції за порушення термінів реєстрації податкових накладних, навіть за неоподатковуваними та пільговими операціями, передбачити оподаткування курсових різниць.

Автори: Крівцов О.О., Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт