Новини

День спрощення податкової звітності для роботодавців

Верховна Рада України 11 вересня ухвалила в першому читанні, а 19 вересня прийняла як закони законопроєкт №1057 про об'єднання звітності щодо єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), а також законопроєкт №1072, який вносить відповідні поправки до Податкового кодексу України.

Народний депутат України, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Володимирович Герега підтримує спрощення будь-якої податкової звітності. «Такі заходи сприяють зменшенню втручання держави у господарську діяльність підприємств і підприємців, та дають Україні переваги при оцінці інвестиційного клімату міжнародними інвесторами, в т.ч. шляхом щорічної публікації рейтингу DoingBusiness.

Разом з цим, такі фундаментальні зміни потребують більш наполегливої праці з точки зору законодавчої техніки та більш обережного впровадження, щоб це не призвело до незворотних негативних змін у податковому адмініструванні.

Крім цього, незважаючи на те, що спрощення звітності є необхідним заходом, природа єдиного соціального внеску (ЄСВ) та податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) не є ототожньою, оскільки ЄСВ є страховим державним платежем, а ПДФО є безповоротнім платежем на користь держави. Ці платежі мають різний податковий період, нетотожню базу, з якої відбувається обчислення платежів, і це створює ризики стосовно якості адміністрування і ЄСВ і ПДФО» - підкреслив народний обранець.

Автор: Крівцов О.О.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт