Новини

У Верховній Раді представлений проєкт бюджету на 2020 рік

15 вересня 2019 р. на сайті Верховної Ради з’явився проєкт Державного бюджету України на 2020 рік, однак він не є остаточним і уряд вже заявляє, що будуть зміни до другого читання. А сьогодні, 20 вересня, народні депутати отримали його друкований варіант.

Народний депутат України Олександр Герега переконаний, що в нинішньому варіанті цей проєкт бюджету не влаштовує ні суспільство, ні парламент.

Нардеп зауважив, що бюджет 2020 року не демонструє перезавантаження у своїй дохідній частині, однак уряд і парламент мають демонструвати «турборежим» не тільки із політичних питань, але й брати до уваги економічні показники і показати, як будуть вирішуватися питання соціальних стандартів, економіки і головне зарплат і пенсій.

«Цей бюджет у своїй суті повторює бюджет 2019 року. Зокрема, збільшення видатків на соціальні витрати, на освіту, культуру є незначними. Раніше анонсувалося, що буде збільшення заробітної плати в освітян, однак його ми не побачили. Немає збільшення пенсій, то як прожити на пенсію 1600 гривень – неможливо», – зазначив парламентар.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт